VM fodbold

Belgien sender Brasilien ud af VM

Med en 2-1-sejr har Belgien spillet sig frem til en semifinale ved et mesterskab for første gang siden 1986.

Se alle VM-kampe på TV 2 PLAY

Brasilien 1-2 Belgien

  • 0-1 Fernandinho (13', selvmål)
  • 0-2 Kevin De Bruyne (31')
  • 1-2 Renato Augusto (76')
  • Gule kort, Brasilien: Fernandinho, Fagner
  • Gule kort, Belgien: Alderweireld, Meunier (karantæne)
  • Dommer: Milorad Mazic
  • Tilskuertal: 42.873 i Kazan

De femdobbelte verdensmestre fra Brasilien kommer ikke til at udvide trofæsamlingen denne gang.

VM i Rusland er slut for brasilianerne, der tabte til et stærkt belgisk mandskab, for hvem to scoringer i første halvleg var nok trods adskillige store chancer til Brasilien.

Dermed er Belgien i semifinalen for første gang i 32 år. Samtidig blev belgierne det første hold til at score mere end ét mål mod Brasilien, siden Tite blev landstræner i september 2016.

Belgien møder i semifinalen EM-sølvvinderne fra Frankrig, der tidligere på dagen slog Uruguay med 2-0.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

I Brasilien falder man ikke på halen over en kvartfinale som endestation.

Lyn-analyse

Det her kan Brasilien takke sig selv for. De skabte absurd mange chancer mod Belgien, der var effektive og fantastiske iomstillingsspillet.

I det fodboldglade land græder man i højere grad over at have tabt guldet på gulvet med udsigt til, at det er Belgien med en sprudlende Eden Hazard, der møder Frankrig i semifinalen

Marcelo var tilbage i startopstillingen hos Brasilien, efter at han stod over mod Mexico i ottendedelsfinalen med en rygskade.

Fernandinho afløste Casemiro på midtbanen, mens Marouane Fellaini og Nacer Chadli var med fra start hos Belgien i forhold til sejren over Japan.

Første halvleg blev indledt hektisk og med intensitet fra begge mandskaber, og efter 13 minutter kom Belgien foran.

Kevin De Bruyne sparkede et hjørnespark, og Vincent Kompany steg til vejrs, men det var Fernandinho, der sendte bolden i mål, og han blev noteret for et selvmål.

Neymar måtte behandles uden for banen for smerter i det ene skinneben, men kom tilbage inden halvlegens sidste kvarter.

Det var Kevin De Bruyne ligeglad med. Romelu Lukaku brugte alle sin kræfter på at holde fast i bolden på egen banehalvdel, inden han fandt De Bruyne.

Manchester City-spilleren var helt kølig, tog sig god tid og hamrede bolden i mål fra kanten af straffesparksfeltet til 2-0.

Gabriel Jesus forsøgte sig på et hovedstød, og Philippe Coutinho prøvede fra distancen, men Belgiens våben var en solid defensiv og kontraspillet.

Brasilien pressede på i anden halvleg. Gabriel Jesus røg omkuld efter 55 minutter, og det resulterede i et straffespark, som siden blev annulleret efter hjælp fra videodommerne.

Først laver Jesus en fræk tunnel og så nedlægges han måske. Bør der dømmes straffespark? Dommeren siger nej. Video: Anders Masannek

Brasilien var i offensiven, og Belgien forsvarede mere og mere, men med et kvarter igen headede Renato Augusto Brasilien på 1-2.

Agusto forsøgte sig på en stor mulighed med et skud i det 80. minut, men var uheldig, mens Philippe Coutinho ramte helt skævt på et stort tilbud kort efter.

Endnu en brasiliansk mulighed. Video: Magnus Stig Christensen

Thibaut Courtois reddede fremragende i overtiden, og Belgien slukkede VM-lyset for Brasilien.