FIFA VM 2018

Fransk stjerne kæmper om en VM-semifinale mod sin datters gudfar

Den franske stjerneangriber har et specielt forhold til Uruguay og Diego Godin, som han fredag står overfor i en VM-kvartfinale.

For de fleste spillere er en VM-kvartfinale noget helt specielt. Men når Frankrig og Uruguay fredag går på banen i det russiske, så er der en spiller, for hvem kampen lige er lidt mere speciel.

Den franske angriber Antoine Griezmann har nemlig et helt særligt forhold til den nation, der står i mellem ham og en plads i semifinalen ved verdensmesterskaberne i Rusland.

- Uruguay er mit andet land, lyder det fra den franske angriber ifølge den spanske sportsavis Marca.

- Det er en nation og et folk, som jeg elsker. Jeg er tiltrukket af latin rytmer og deres smil. Jeg har mange venner der, og det bliver fantastik at spille den kamp. Det bliver et følelsesmæssigt meget intenst øjeblik.

Det specielle forhold til Uruguay har 27-årige Griezmann fået igennem fodbold, selvom han aldrig nogensinde har spillet for en klub i det sydamerikanske land.

Til gengæld er der mange uruguayanere, der har spillet en helt speciel rolle i Antoine Griezmanns karriere. I sin første seniorklub Real Sociedad fik Griezmann stor hjælp af den uruguayanske træner Martin Lasarte, mens Lasartes landsmand og angriberen Carolos Bueno blev Griezmanns mentor.

Carolos Bueno lærte ham blandt andet at drikke Maté, der er en speciel latinamerikansk drik. Og da han kom til Atlético Madrid i 2014 blev Griezmann nærmest instinktivt gode venner med Diego Godin, som endda er gudfar til franskmandens datter, Mia.

- Diego er en fantastisk ven, som jeg ses med hver dag i Madrid, fortæller ifølge AFP.

Fredag står han så overfor sin gode ven og anfører på det uruguayansk landshold, Diego Godin, der ikke er i tvivl om, at Antoine Griezmann snildt kunne have haft sydamerikansk blod i årerne.

- Han siger selv, han er uruguayaner. Han har altid været omgivet af uruguayanske spillere. Han kan godt lide, hvordan vi er og vores skikke, vores grillmad, vores musik. Han drikker endda mere maté end mig, fortæller Diego Godin ligeledes ifølge AFP.

Du kan se, hvem af de to gode venner der trækker sig sejrrigt ud af opgøret på TV 2 og TV 2 PLAY, der viser kampen fra kl. 16.00.