FIFA VM 2018

- Jeg havde smækket ham en, siger landstræner om Mbappé

Den franske teenager Kylian Mbappé modtager hård kritik for at filme i kvartfinalen mod Uruguay.

Se episoden med Mbappé øverst i artiklen.

Den franske teenager Kylian Mbappé stjal alle overskrifter med sin præstation i 1/8-finalen mod Argentina i sidste uge, hvor han med to mål var kampens helt store oplevelse.

I fredagens kvartfinale mod Uruguay kom der ingen scoringer fra den franske landsholdsspillere, da Frankrig slog Uruguay med 2-0 og sikrede sig en plads i semifinalen, men den 19-årige kantspiller har alligevel trukket overskrifter for en aktion i midten af anden halvleg.

- Jeg havde smækket ham en, lød det fra den irske landstræner Martin O'Neil i britiske ITV's studie efter kampen.

Årsagen til O'Neils voldsomme udtalelse skal findes i, at Mbappé i anden halvleg faldt til jorden efter et meget lille sammenstød med Cristian Rodriguez. Det lille sammenstød fik den franske teenagesensation til at kaste sig i græsset, hvor han lå og vred sig og lignede én i store smerter, selvom den langsomme gengivelse afslørede, at der absolut ikke var noget, der kunne gøre ondt.

- Jeg er på Rodríguez' hold. Jeg havde smækket ham en. Mbappé gik ned på en latterlig måde, og Rodríguez fortalte ham, at han skulle stoppe med at spille skuespil, fortalte Martin O'Neil.

Og den irske landstræner er ikke den eneste, der lagde mærke til den franske kantspillers skuespil, efter han flere gange havde tirret de uruguayanske spillere med blandt andet hælafleveringer.

- Jeg kan ikke forestille mig, hvor Mbappé har lært det henne, skrev den tidligere engelske landsholdsspiller Gary Lineker på Twitter med henvisning til, at Mbappé spiller sammen med Neymar til daglig, der ligeledes har modtaget stor kritik for at spille skuespil under VM. 

Også den tidligere engelske landsholdsspiller Alan Shearer luftede sin utilfredshed med Mbappé på Twitter.

- Det var patetisk. Jeg er sikker på, han vil være i smerte efter kampen, skrev den tidligere angriber.

Mbappé er langt fra den eneste, der under VM-slutrunden har været i søgelyset for film.

Den brasilianske superstjerne Neymar modtog tidligere stor kritik for at overdrive en situation i 1/8-finalen mod Mexico.

Her blev Neymar blandt andet kaldt for 'pinlig' og en 'skamplet' for sporten. Så voldsomme har meningerne om Mbappé ikke været endnu. Det kan måske nå at komme, efter han sammen med det franske landshold er klar til semifinalerne.