VM fodbold

22 år gammel landsholdssang stryger til tops på hitliste

It's coming home. It's coming home. It's coming... football's coming home.

Da England i 1996 var vært for EM-slutrunden i fodbold, var det også fortællingen om, at spillet vendte hjem til sit moderland.

Fodbold blev nemlig opfundet i England, så da komikerne David Baddiel og Frank Skinner skrev sangen sammen med bandet Lightning Seeds, kom omkvædet til at køre på, at fodbold vender hjem. Football's coming home.

22 år senere har England nu for første gang siden 1990 spillet sig i VM-semifinalen, og det har i dén grad fået VM-feberen til at stige i det fodboldgale land. Og sangen, der bærer landsholdets kælenavn, Three Lions, er blevet genoplivet.

Ifølge Sky Sports er sangen nemlig strøget til tops på hitlisten The Official Vodafone Big Top 40.

Efter sejren over Colombia i ottendedelsfinalen kravlede den op på 33.-pladsen, og kvartfinalesejren lørdag over Sverige har bragt sangen 32 pladser frem - til en førsteplads.

- Hvilken fantastisk dag. Det er det eneste rigtige, at 'Three Lions' er nummer et på listen. Vores drenge i Rusland gør os så stolte. Nationen har fundet sammen, og forhåbentlig er det her kun en begyndelse på festen, siger Marvin Humes, der er vært på The Official Vodafone Big Top 40, til Sky Sports.

Listen bliver lavet på baggrund af streaming på Apple Music, salgsdata fra iTunes og data fra radiostationers afspilninger.

Du kan lytte til sangen her.

Forbund nægtede at spille den

Sangteksten er faktisk meget dyster og giver en påmindelse om utallige skuffelser, som landsholdet har udsat de engelske fans for siden de glade dage i 1960'erne, hvor England vandt VM-guld og EM-bronze.

Teksten til 'Three Lions'

Everyone seems to know the score
They've seen it all before
They just know
They're so sure

That England's gonna throw it away
Gonna blow it away
But I know they can play
'Cause I remember

Three Lions on a shirt
Jules Rimet still gleaming
Thirty years of hurt
Never stopped me dreaming

So many jokes, so many sneers
But all those oh-so-nears
Wear you down
Through the years

But I still see that tackle by Moore
And when Linekar scored
Bobby belting the ball
And Nobby Dancing

Three Lions on a shirt
Jules Rimet still gleaming
Thirty years of hurt
Never stopped me dreaming

It's coming home
It's coming
Football's coming home

Ifølge BBC har en af bagmændene, David Baddiel, udtalt, at sangen skulle "reflektere, hvordan det er at være England-fan." England kommer til at smide det hele på gulvet, lyder en del af sangen

Derfor ville det engelske fodboldforbund ifølge Baddiel ikke have, at DJ'en på nationalstadionet Wembley spillede sangen under EM i 1996.

- Han gjorde det alligevel, og der blev sunget med under alle kampene, indtil England røg ud, sagde han ifølge BBC.

England tabte semifinalen efter straffesparkskonkurrence mod Tyskland og måtte altså endnu engang forlade et mesterskab uden den helt store triumf.

Sangen blev genudgivet to år senere med ændringer i teksten, da England skulle til VM i Frankrig. Her blev ottendedelsfinalen endestation.

Begge udgaver af sangen toppede i øvrigt de britiske hitlister i 1996 og 1998.

Guldet kommer hjem

Selvom den oprindelige tekst blev skrevet som billedet på, at fodbold vendte hjem til moderlandet, fik "It's coming home" senere betydningen, at den store triumf - guldet - var på vej hjem til England.

Ved VM i 2018 er England én sejr fra finalen og to fra guldet, og David Baddiel gentager det, han var med til at skrive i teksten til 1998-udgaven af sangen: We still believe - vi tror stadig på det.

- Vi tror stadig på det, siger 'Three Lions' anno '98, så okay, jeg tror på det: Det kommer hjem, skriver han i The Times.

England møder Kroatien i semifinalen, som spilles onsdag klokken 20. Den kan ses på TV 2 PLAY.