VM fodbold

Spaniens VM-træner er færdig

Fernando Hierro, der er midlertidig spansk landstræner, fortsætter ikke på posten.

Se alle VM-kampe direkte på TV 2 PLAY

Det spanske fodboldforbund (RFEF) skal på jagt efter en ny landstræner. Fernando Hierro, der stod i spidsen for Spanien ved VM, stopper.

Det oplyser RFEF på Twitter. 

- Efter mange kilometer sammen er det spanske fodboldforbund og Fernando Hierro nået frem til enden på forholdet. Vi vil gerne takke Fernando Hierro for sit engagement og ansvar, hvor han ledte landsholdet i en ekstraordinær situation. Fodboldforbundet vil i høj grad påpege de professionelle og menneskelige værdier Hierro har udvist. Tak for alt, Fernando, skriver RFEF i en pressemeddelelse.

Fernando Hierro kom til som spansk landstræner i sidste øjeblik før VM startede, fordi fodboldforbundet valgte at fyre den daværende landstræner Julen Lopetegui dagen før, VM startede.

Det gjorde fodboldforbundet, fordi det blev offentliggjort, at Julen Lopetegui skal være ny cheftræner i den spanske storklub Real Madrid.

Derfor blev Fernando Hierro kaldt ind, men hans tid i spidsen for stjerner som David de Gea, Isco og Sergio Ramos sluttede altså efter slutrunden, hvor Spaniens endestation blev ottendedelsfinalen. Her tabte landet efter straffesparkskonkurrence til værtslandet Rusland.

Hierro kom fra et job som sportsdirektør i Spaniens fodboldforbund, men det job vender Real Madrid-legenden ikke tilbage til. Han har oplyst forbundet, at kan ikke ønsker sit gamle job igen.

Posten som sportsdirektør i RFEF har Hierro haft over to omgange.

Hierro er en kendt skikkelse i spansk og international fodbold. Fra 1989 til 2003 spillede han for Real Madrid. Hierro vandt blandt andet fem spanske mesterskaber og tre Champions League-titler med klubben.

Han spillede næsten 450 ligakampe og scorede over 100 mål for Real Madrid.

Han nåede også en enkelt sæson i Premier League for Bolton, inden han stoppede sin aktive karriere i 2005.

Fra 1989 til 2002 spillede den målfarlige defensivspiller 89 landskampe for Spanien. Han scorede 29 mål for spanierne.

I Danmark huskes han ikke mindst for 1-0-scoringen på hovedstød mod Danmark 17. november 1993 i en afgørende VM-kvalifikationskamp.

Målet sendte Spanien til VM-slutrunden i USA året efter på Danmarks bekostning.

Hierro var en del af Spaniens trup ved fire VM-slutrunder fra 1990 til 2002 og to EM-slutrunder fra 1996 til 2000.

Som træner har Hierro ikke det store cv at fremvise. Fra 2014 til 2015 var han assistenttræner i Real Madrid, og fra 2016 til 2017 var han cheftræner i Oviedo. Og så var han altså spansk landstræner i fire VM-kampe i Rusland.