FIFA VM 2018

Kroatisk stjerne lider af kronisk sygdom: - Jeg måtte ændre alt

Den kroatiske landsholdsspiller Ivan Rakitic har været nødsaget til at ændre drastisk i sin kost og generelt lave store omlægninger i sit liv.

Kroatiske Ivan Rakitic blev den helt store kroatiske helt, da han med den afgørende straffesparksscoring sendte Kroatien videre til VM-semifinalen efter sejr over Rusland på straffesparkskonkurrence.

Dermed har han sammen med sine kollegaer på landsholdet kæmpet sig frem til semifinalen ved VM for bare anden gang i nationens historie.

En imponerende bedrift, som midtbanemanden fra FC Barcelona har spillet en stor og vigtig rolle i. Og de gode præstationer fra Rakitic ved VM i Rusland skyldes blandt andet store omlægninger i midtbanespillerens liv, efter han fandt ud af, han led af glutenintolerance.

- Det skete ofte for mig, at jeg følte mig dårlig og oppustet efter kamp. Jeg var heller ikke så god til at komme mig efter kampe. Jeg har så været lidt heldig. I nogle undersøgelser viste det sig, at jeg har cøliaki, og at jeg ikke kan tåle gluten, fortæller kroaten i et større interview med den spanske avis El País.

- Jeg ændrede hele min kost. Derhjemme drikker jeg kun vand, ingen Cola. Jeg er også begyndt at arbejde sammen med nogle mennesker, der har hjulpet mig meget.

Cøliaki er en sygdom i tyndtarmen, hvor tarmens overflade ødelægges, og optagelse af næringsstoffer nedsættes. En sygdom, der forårsages af gluten, og derfor tvang midtbanespilleren til at ændre sin livsstil og spisevaner.

Og omlægningen i kosten og livsstilen har i den grad hjulpet kroaten, der ikke længere slås med komplikationerne fra sygdommen.

- Siden jeg har ændret min kost, er jeg begyndt at komme mig langt bedre, meget lettere efter kampene. Tarmen giver mig ikke nogen problemer. I starten troede jeg ikke, det var særlig vigtigt, men efter jeg har prøvet det, har jeg fundet ud af, at det var det rigtige, fortæller den kroatiske midtbanespiller om sin kostomlægning.

Med sejren i kvartfinalen over Rusland på straffesparkskonkurrence over værtsnationen fra Rusland er Ivan Rakitic og det kroatiske landshold nu bare to sejre fra at stå med trofæet og titlen som verdensmestre.

- Det er helt fint at drømme, men du er nødt til blot at tænke på den næste kamp, lyder det fra Rakitic til den spanske avis El País.

Den næste kamp for Kroatien er VM-semifinalen mod England på onsdag. Den kamp kan du se på TV 2 PLAY fra klokken 20:00.