FIFA VM 2018

Brian Holm håber, at Belgien taber VM-semifinale

Brian Holm er på Frankrigs side i VM-semifinalen. Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Der er lagt op til en hyggelig og spændende aften på det belgiske Quick-Step-mandskab efter Tour de Frances 4. etape.

Se VM-semifinalen mellem Frankrig og Belgien med optakt klokken 19.20 på TV 2 og PLAY.

Efter en etape i Tour de France er programmet mere eller mindre fastlagt og inkorporeret hos feltets ryttere. Her står den står normalt på afslapning, afslapning og endnu mere afslapning.

Det er et klasseopgør

Philippe Gilbert

Aftenen efter 4. etape gør det belgiske Quick-Step-mandskab dog en undtagelse og afviger fra det sædvanlige program. Her kommer det nemlig til at handle om VM i fodbold og semifinalen mellem Belgien og Frankrig.

- Man kan ikke forhindre rytterne i at se fodbold i aften. De glæder sig alle sammen, siger Brian Holm, som er sportsdirektør for det belgiske mandskab, til TV 2 SPORT.

Quick-Step har foruden tre belgiere udtaget franske Julian Alaphilippe til årets Tour de France. Han kommer til at være i undertal til aftenens kamp foran fjernsynet, men han får – måske uventet – opbakning fra sin danske sportsdirektør.

- Når man arbejder på et belgisk hold, og Belgien spiller, så holder man selvfølgelig med modstanderen, siger en grinende Brian Holm, som har været sportsdirektør på mandskabet siden 2012.

- Noget særligt

Hos Alaphilippe var der tirsdag middag inden starten på 4. etape naturligvis fokus på dagens strabadser i sadlen, men franskmanden kunne dog ikke undgå at se frem til den vigtige fodboldkamp senere på dagen.

- Vi følger selvfølgelig med i VM, og det er noget helt særligt, at vores respektive lande er i semifinalen. Så det bliver sjovt at se, siger franskmanden, som fortæller, at de efter aftensmaden skal se kampen sammen på holdet.

Også den belgiske cykelstjerne Philippe Gilbert er fodboldfan. Det lagde han ikke skjul på inden startskuddet til 4. etape.

- Det er et klasseopgør. Lige nu koncentrerer vi os jo om cykelløbet, men det er klart, at vi skal se kampen i aften, siger Philippe Gilbert.

Der er altså lagt op til en spændende aften på det belgiske mandskab, hvor kampen på banen potentielt kan munde ud i en håneret hele dagen på 5. etape. Det aspekt nedtoner Julian Alaphilippe dog.

- Det vigtigste er, at hele holdet er glade i morgen. For mig er det det, der tæller, og fodbolden kommer oveni.