Fodbold

Cristiano Ronaldo skifter til Juventus

Efter ni år forlader superstjernen Cristiano Ronaldo Real Madrid og skifter til italienske Juventus.

Efter lang tids spekulationer og rygter står det nu klart, at Cristiano Ronaldo skifter til den italienske mesterklub Juventus.

Det bekræfter Real Madrid på sin hjemmeside.

- I dag ønsker Real Madrid at udtrykke sin taknemmelighed over for en spiller, som har vist sig at være den bedste i verden, og som har markeret en af de lyseste tider i vores klubs og verdens fodbolds historie, skriver stolklubben på deres hjemmeside.

Dermed er Cristiano Ronaldo nu fortid i Real Madrid efter ni succesfulde år i kongeklubben. 

Juventus bekræfter, at man har købt Cristiano Ronaldo fri af kontrakten med Real Madrid for 100 millioner euro - cirka 750 millioner kroner.

Portugiseren har skrevet under på en kontrakt for fire år med den italienske storklub.

- Jeg har reflekteret meget, og jeg ved, at tiden er kommet til at starte en ny cyklus. Jeg skifter nu, men denne trøje – dette skjold – og Santiago Bernabéu vil altid føles som mit hjem, ligegyldigt hvor jeg er, skriver Cristiano Ronaldo i et længere brev til klubbens fans på Real Madrids hjemmeside.

- Tak til alle. Hala Madrid, slutter Ronaldo af.

Der har længe været en hed flirt i gang mellem Cristiano Ronaldo og de mangedobbelte italienske mestre.

Nu er Cristiano Ronaldo så endegyldigt på plads i Juventus.

Ronaldo kom til Real Madrid fra Manchester United i 2009 og har siden scoret 450 mål i 438 kampe for klubben. Derudover er det blevet til fire Champions League-titler for den spanske hovedstadsklub og to spanske mesterskaber.