FIFA VM 2018

Frankrig er i VM-finalen

Frankrig slog Belgien og er klar til mesterskabsfinale nummer to i træk.

Se alle VM-kampe på TV 2 PLAY

Frankrig 1-0 Belgien

  • 1-0 Samuel Umtiti (51')
  • Gule kort, Frankrig: Kanté, Mbappé
  • Gule kort, Belgien: Hazard, Alderweireld, Vertonghen
  • Dommer: Andrés Cunha, Uruguay
  • Tilskuertal: 64.286 i Sankt Petersborg

For andet mesterskab i træk skal Frankrig spille om guldet. Det står klart efter semifinalesejren ved VM over Belgien i en kamp, der bød på flere chancer i begge ender.

Frankrig var også i finalen ved EM for to år siden, hvor det blev til nederlag til Portugal. Belgierne må tage til takke med en bronzekamp, hvor de får mulighed for at vinde deres første medalje i 38 år.

Den anden semifinale står mellem England og Kroatien. Den spilles onsdag og kan ses på TV 2 PLAY.

Lyn-analyse

Fortjent fransk sejr. Jeg kan nærmest ikke huske en belgisk chance i anden halvleg. De har et par skud fra distancen, men er ikke rigtig farlige. Den franske organisation redder tingene hjem. Frankrig er fortjent i VM-finalen.

Sådan forløb kampen

Af RItzau

Det var to hold, der fra kampens start viste, hvorfor netop de var kommet hele vejen til semifinalen.

Kampen var fyldt med tempo og energi fra første fløjt, og begge hold fik spillet sig frem til et flere store chancer i første halvleg.

Efter 12 minutters spil fik Kylian Mbappé en friløber mod mål, men den lynhurtige franskmand var ikke hurtig nok, og Belgiens målmand, Thibaut Courtois, snuppede bolden for fødderne af Mbappé.

Fem minutter senere var det franske Blaise Matuidi, der sendte et hårdt skud mod mål, som Courtois igen måtte tage sig af.

Bare et minut senere var det Belgien, der var tæt på at score kampens første mål, da Eden Hazard sendte et hårdt skud afsted fra venstrekanten.

På det efterfølgende hjørnespark måtte Hugo Lloris i det franske mål diske op med endnu en flot redning, da en af halvlegens største chancer blev sendt mod mål af Toby Alderweireld.

Mod slutningen af første halvleg var Frankrig farligst og var flere tæt på scoringer.

Trods de mange chancer måtte begge hold gå til pause uden mål på kontoen.

Anden halvleg var seks minutter gammel, da den franske forsvarsspiller Samuel Umtiti stod på det helt rigtige sted ved et fransk hjørnespark, og han fik headet bolden i mål til fransk 1-0-føring.

Det fik sat gang i belgierne. Først måtte Lloris bokse en bold ud af det franske felt, og kort efter havde Belgiens Marouane Fellaini et fremragende hovedstødsforsøg, men scoringen udeblev.

Ti minutter før tid var belgierne igen tæt på to gange, men igen lykkedes det ikke for dem at få bolden hele vejen i kassen.

Og til slut måtte de belgiske stjerner se drømmen om landets første VM-finale glide ud i sandet.

Det er første gang i 25 kampe, at det belgiske landshold taber.