FIFA VM 2018

Fransk stjerne lavede 'eminent' detalje: - Han er noget helt specielt

Den unge Kyllian Mbappé leverede kampens detalje, da Frankrig spillede sig i VM-finalen.

Frankrig er klar til VM-finalen efter en sejr på 1-0 over Belgien i tirsdagens semifinale.

Sejren kunne dog godt have været mere komfortabel for franskmændene. Særligt da Kyllian Mbappé leverede kampens detalje, da han med en fix hælaflevering spillede Olivier Giroud helt fri i feltet, men den franske angriber fik ikke udnyttet den store chance.

- Det er helt eminent spillet. Hold da op en detalje, udbrød TV 2 SPORTs Kenneth Emil Petersen, da han så den bare 19-årige Mbappés aflevering.

- Der ser man altså bare igen, at han er noget helt specielt. Et helt særligt talent, der kan så meget. Og Giroud viser bare, at han slet ikke besidder samme klasse som kollegaerne i angrebet i form af Mbappé og Greizmann. 

Selvom Giroud ikke udnyttede den smukke aflevering, så var det alligevel Frankrig, der kunne strække armene i vejret efter de 90 minutter. 

Genialitet af den unge franske komet Video: Magnus Stig Christensen

Samuel Umtitis hovedstødsmål i starten af anden halvleg sikrede nemlig franskmændende en føring, de aldrig slap grebet om.

- Det er fantastisk af et hold med så mange spillere i midten af 20'erne, nu står i en VM-finale. Det er et kynisk hold. I semifinalen her spiller de et godt kvarter i anden halvleg, scorer målet og så stiller de sig kompakt ned. Belgien prøver alt muligt, men alligevel sad man med fornemmelsen af, at Frankrig var tættere på 2-0, end Belgien var på en udligning, lød det fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Michael Laudrup efter kampen, der bakkes op af Niclas Jensen.

- Frankrig havde kampen i deres hule hånd hele vejen igennem. En rigtig flot, gennemspillet kamp af Frankrig, der på den baggrund helt fortjent er klar til finalen, lød det fra den tidligere landsholdsspiller efter slutfløjtet.

Også Kenneth Emil Petersen bed mærke i et meget solidt og disciplineret fransk mandskab, der tirsdag aften pillede pynten af Belgien.

- Jeg tæller nærmest ikke en eneste chance til Belgien i anden halvleg, og det er, selvom Frankrig stiller sig langt ned. De forsvarer sig virkelig flot.

Didier Deschamps i en kærlig krammer med Paul Pogba og Presnel Kimpembe.

Stolte franskmænd

Med sejren er Frankrig klar til VM-finalen for første gang siden nederlaget til Italien i 2006.

Og den franske landstræner Didier Deschamps er da også selv godt tilfreds med præstationen fra sine unge løver.

- Det er exceptionelt. Jeg er virkelig lykkelig på mine spilleres vegne. De er unge, men de har karakter og mental styrke. Det var hårdt i dag mod et godt spillende belgisk hold. Vi måtte kæmpe hårdt for det, fortalte den franske landstræner.

- Jeg er utrolig stolt af mit hold. Vi har været sammen i 49 dage nu. Det er alles fortjeneste. Men vi må ikke tage fra spillerne, at det er deres fortjeneste, at vi står i finalen. Kampen tilhører spillerne.

For to år siden stod det unge franske mandskab også i en stor finale. Dengang var det EM-finalen. Her endte det med et nederlag til Portugal, og det håber de franske landsholdsspillere nu på at kunne tage revanche for.

- Vi spillede en virkelig god kamp. Det var en rigtig herrekamp mod Belgien. Finalen for to år siden var rigtig svær, vi vil ikke have en gentagelse. Vi vil have dette VM til at ende på bedste måde, fortale den franske målmand Hugo Lloris efter kampen.

I VM-finalen møder Frankrig enten England eller Kroatien. De to nationer spiller semifinale onsdag. Du kan se kampen på TV 2 PLAY fra klokken 20:00.