FIFA VM 2018

Michael Laudrup glæder sig til VM-brag: - Det er et drømmescenarie

Michael Laudrup ser frem til en storkamp i VM-semifinalen mellem Frankrig og Belgien.

- Det er et drømmescenarie, når vi i første semifinale skal følge Frankrig og Belgien. Det er udelukkende topspillere fra de absolut bedste klubhold fra de bedste ligaer.

Sådan siger Michael Laudrup, der for TV 2 SPORT følger denne semifinale i Skt. Petersborg og på søndag VM-finalen i Moskva.

- Der er så mange ting, der kan ske i denne semifinale. Så mange kampe i kampen. Den har et særligt taktisk perspektiv, for begge har spillet med god organisation og en stærk omstilling. Og så bliver vi præsenteret for nogle af verdens bedste offensivspillere, siger Laudrup.

Se Frankrig-Belgien på TV 2 og TV 2 PLAY

- Vi kan kun glæde os til at se Frankrigs Giroud, Mbappé og Griezmann - og den belgiske trio Lukaku, Hazard og De Bruyne. Begge hold har nogle fantastisk hurtige kontraspillere.

Michael Laudrup understreger, at det er spillere, der kommer fra de absolut største klubber, og at det alene borger for, at vi har med verdens bedste at gøre.

Giroud fra Chelsea, Mbappé fra Paris SG, Griezmann fra Atletico Madrid, Lukaku fra Manchester United, Hazard fra Chelsea og De Bruyne fra mesterholdet Manchester City.

- Franskmændene har virkelig spillet sig ind i denne VM-turnering, sendte Argentina ud og derefter Uruguay. Vi kender kvaliteterne fra Griezmann og hurtigheden hos Mbappé, og så er der Giroud, der har fundet godt ind i det, vi har set.

- Belgien var under stort forventningspres for fire år siden, og det er nu for den såkaldte gyldne generation. Mere rutine, bedre psyke og med tre vidt forskellige typer i front. De Bruyne med overblikket, Hazard med det lave tyngdepunkt og derfor svær at fange - og så Lukaku, der har en enestående fysik og hurtighed. Han er ikke så boldstærk, men det opvejes af de andre kvaliteter, siger Michael Laudrup.

Han nævner mange navne, der bliver spændende at følge, men der er een han har hæftet sig særligt ved under dette VM. Ngolo Kanté, 168 centimeter fra Chelsea - en spiller som ses overalt.

- Jeg har været meget imponeret af Kanté, han er virkelig et bindeled mellem det centrale forsvar, resten af midtbanen og angriberne. Et utrolig stykke arbejde, og så er han hele tiden, hvor det sker. Han ved, hvornår han skal være hvor. En meget værdifuld spiller, siger Michael Laudrup om den lille mand, der blev engelsk mester med Leicester og året efter med Chelsea - og af det franske sportsblad L’Equipe kåret som verdens sjette bedste spiller efter sæsonen 2015-16.

Laudrup er spændt på, om Belgien ændrer system efter 4-4-2 mod Brasilien, hvor der skulle bruges opmærksomhed på Neymar, eller de vælger at gå tilbage til tremandsforsvaret. Frankrig har jo Mbappé, som kan fremtvinge et godt belgisk øje.

- Uanset hvad er det en drømmesemifinale, fastslår Michael Laudrup.

Kampen mellem Frankrig og Belgien kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY i aften klokken 20.