Fodbold

Real Madrid mister et halvt hold, siger ekspert efter Ronaldos exit

Ronaldo har i sin tid i Real Madrid et scoringsgennemsnit på over et mål per kamp. Oscar Del Pozo / Ritzau Scanpix

Cristiano Ronaldo efterlader et stort hul i Real Madrid, hvor han i ni år har været den absolutte stjerne.

Der er dømt nye tider i den spanske hovedstadsklub Real Madrid.

Tirsdag bekræftede klubben, at de har solgt klubbens største spiller i nyere tid. Cristiano Ronaldo er fortid, og det store spørgsmål er nu, hvor det efterlader Real Madrid.

- Real Madrid bliver ikke dårlige, men Ronaldo har bare været så vigtig for dem. De mister deres mest afgørende spiller. En spiller, der gennem sine ni år i klubben har præsteret på et fuldstændig uhørt niveau, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen, som ikke er i tvivl om betydningen af Ronaldos exit.

- Real Madrid bliver ikke det samme. Med ham mister de et halvt hold, siger han.

- Ikke Real Madrids beslutning

Cristiano Ronaldo skiftede i 2009 til Real Madrid i et opsigtsvækkende skifte fra Manchester United. Ni år senere er der om muligt endnu større opmærksomhed omkring den portugisiske stjerne, hvis skifte kom bag på mange, da rygterne begyndte at blusse op.

Overrasket var Kasper Lorentzen også, da Ronaldos betydning for Real Madrid fortsat er stor til trods for, at der i hans pas står 33 ud for ’alder’.

- For halvandet år siden gav jeg ham to år mere på toppen. Men i år brager han bare ud og bliver ved. Jeg tror godt, at han kunne blive ved i Real Madrid på topniveau i mindst to år endnu, siger han.

Med Cristiano Ronaldo på holdet har den spanske hovedstadsklub nydt stor sportslig succes senest med en tredje Champions League-titel i streg. Derfor ville det undre Lorentzen, hvis det er med Real Madrids gode vilje at skille sig af med portugiseren.

- Han var ikke over the hill i Real Madrid, og derfor tror jeg, at det er Ronaldos valg at gå frem for Real Madrids beslutning.

Bale skal træde i karakter

Afgangen fra den portugisiske stjerne giver mulighed for klubbens andre stjerner for at træde i karakter. Dette var Gareth Bale allerede godt i gang med i Champions League-finalen i maj, hvor han fra bænken kom ind og lavede to afgørende mål mod Liverpool.

Det er da også waliseren, som Kasper Lorentzen fremhæver som manden, der skal fylde Ronaldos store fodboldstøvler ud i Real Madrid.

- Nu skal der andre spillere, der skal træde til. Man så det, da han forlod Manchester United, hvor Wayne Rooney skulle træde i karakter. Nu er det Gareth Bale, der får lov til at prøve det i Real Madrid.

- Han har længe haft det svært i klubben med mange skader og megen tid ude på bænken. Nu har han muligheden for at vise sin klasse, som gjorde ham til verdens dyreste spiller, da han blev hentet fra Tottenham, siger Kasper Lorentzen.

Ifølge Juventus har de købt Cristiano Ronaldo fri af kontrakten for 100 millioner euro - cirka 750 millioner kroner.