Fodbold

Sådan lyder Ronaldos farvel til Real Madrid

Cristiano Ronaldo fejrer en af sine mange scoringer for Real Madrid. Isabella Bonotto / Ritzau Scanpix

Cristiano Ronaldo har taget et følelsesladet farvel med Real Madrid og klubbens fans i et langt brev.

Læs hele Cristiano Ronaldos farvel til klubben i bunden af artiklen.

Medier har skrevet, at det ville ske i flere uger.

Tirsdag blev det så officielt, at Cristiano Ronaldo forlader Real Madrid efter ni år og skifter til Juventus.

Dermed er en af kongeklubbens største spillere nogensinde fortid efter 450 mål i 438 kampe for klubben.

- Disse år i Real Madrid, og i byen Madrid, har nok været de lykkeligste i mit liv, starter den portugisiske superstjerne sit emotionelle farvel i et længere brev til klubben og dens fans på Real Madrids hjemmeside.

- Jeg har reflekteret meget, og jeg ved, at tiden er kommet til at starte en ny cyklus. Jeg skifter nu, men denne trøje – dette skjold – og Santiago Bernabéu vil altid føles som mit hjem, ligegyldigt hvor jeg er.

Og det er ikke kun Ronaldo, der har svært ved at sige farvel.

De forsvarende Champions League-vindere ved godt selv, at det er én af klubbens største spillere, de nu siger farvel til.

- I dag ønsker Real Madrid at udtrykke sin taknemmelighed over for en spiller, som har vist sig at være den bedste i verden, og som har markeret en af de lyseste tider i vores klubs og verdens fodbolds historie, skriver stolklubben på deres hjemmeside.

- For Real Madrid vil Cristiano Ronaldo altid være et fantastisk symbol og en unik reference til de næste generationer. Real Madrid vil altid være dit hjem.

Nu skal Cristiano Ronaldo dog på boligjagt i italienske Torino, hvor han i de næste fire sæsoner tørner ud for de mangedobbelte Italienske mestre.

Men det har været en svær beslutning for verdensstjernen at sige farvel til Real Madrid, hvor han blandt andet har været med til at vinde fire Champions League-titler.

- Det har absolut været ni vidunderlige år. Ni unikke år. Det har været en spændende tid for mig, men også en hård fordi Real Madrid stiller høje krav. Men jeg ved udmærket, at jeg aldrig vil glemme, at jeg har nydt fodbold på en helt unik måde her. 

Juventus bekræfter, at man har købt Cristiano Ronaldo fri af kontrakten med Real Madrid for 100 millioner euro - cirka 750 millioner kroner.

Cristiano Ronaldos afskedsbrev til Real Madrid

Disse år i Real Madrid, og i byen Madrid, har nok været de lykkeligste i mit liv.

Jeg har kun en enorm taknemlighed tilovers for den her klub, for sporten og for byen. Jeg kan kun takke alle for den kærlighed og støtte, jeg har modtaget.

Alligevel føler jeg, at tiden er kommet til at begynde et nyt kapitel i mit liv. 

Det er derfor, jeg har bedt klubben om at acceptere denne transfer. Jeg beder alle, særligt fansene, om forståelse.

Det har absolut været ni vidunderlige år. Ni unikke år. Det har været en spændende tid for mig, men også en hård tid, fordi Real Madrid stiller høje krav. Men jeg ved udmærket, at jeg aldrig vil glemme, at jeg har nydt fodbold på en helt unik måde her. 

Jeg har haft forrygende holdkammerater på banen og i omklædningsrummet. Jeg har følt varmen fra et utroligt publikum, og sammen har vi vundet tre Champions Leagues i træk og fire på fem år. Også på det individuelle niveau har jeg haft fornøjelsen af at vinde fire Ballon d'Ors og tre Gyldne Støvler. Alt sammen i min tid i denne ekstraordinære klub.

Real Madrid har overvundet mit og min families hjerte. Og det er derfor, jeg mere end nogensinde vil sige tak. Tak til klubben, præsidenten, direktørerne, mine kolleger, alle trænere, doktorere, fysioterapeuter. De får alting til at fungere og kigger nøje efter alle detaljer.

Endnu en uendelig tak til vores fans og tak til spansk fodbold. I løbet af disse ni spændende år har jeg spillet sammen med store spillere.

Jeg har reflekteret meget, og jeg ved, at tiden er kommet til at starte en ny cyklus. Jeg skifter nu, men denne trøje – dette skjold – og Santiago Bernabéu vil altid føles som mit hjem, ligegyldigt hvor jeg er.

Tak til alle, og selvfølgelig som jeg sagde for første gang for ni år siden, Hala Madrid!