FIFA VM 2018

Kroatien knuser Englands lange drøm og er i VM-finalen

VM-semifinalen mellem Kroatien og England blev en gyser, hvor kroaterne sikrede en historisk plads i finalen efter forlænget spilletid.

Se VM-medaljekampene på TV 2 PLAY

Kroatien 2-1 England

  • 1-0 Kieran Trippier (5')
  • 1-1 Ivan Perišić (68')
  • Forlænget spilletid
  • 2-1 Mario Mandžukić (109')
  • Gule kort, Kroatien: Mandžukić, Rebić
  • Gule kort, England: Walker
  • Dommer: Cüneyt Çakır, Tyrkiet
  • Tilskuertal: 78.011 i Moskva

Englands finaleforbandelse fortsætter, mens Kroatien har sikret sig en historisk VM-finale.

Efter et drama, der skulle finde sin afgørelse i forlænget spilletid, kunne kroaterne juble over deres første finale nogensinde, mens Englands første og eneste finale ligger 52 år tilbage i tiden.

I finalen skal Kroatien op mod Frankrig, mens England og Belgien skal spille om bronze.

  • Bronzekamp 14/7 kl. 16 (TV 2/TV 2 PLAY)
  • Finale 15/7 kl. 17 (TV 2 PLAY/DR)

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

England kom godt fra start med et frisparksmål af Kieran Trippier, men Ivan Perisic og Mario Mandzukic sørgede siden for kroatisk avancement.

Forventningerne var ellers skruet i vejret før opgøret hos det engelske folk, som med mantraet "It's coming home", der kan oversættes til, at "trofæet kommer hjem", har været med til at sætte pres på holdet.

Presset så dog ikke ud til at tynge det engelske landshold i begyndelsen af onsdagens semifinale.

Bare fem minutter var spillet, da Dele Alli blev nedlagt af den kroatiske profil Luka Modric. Et frispark på et perfekt sted lige uden for feltet drejede Kieran Trippier over muren og i kassen til 1-0.

Da England kom foran med 1-0 mod Kroatien i VM-semifinalen, kom både arme og øl i vejret i Hyde Park i London. Video: Bo Bentsen

Scoringen gav England tro på mere. Små ti minutter senere var det tæt på 2-0, da Harry Maguire steg til vejrs på et hjørnespark, men forsvarsspillerens hovedstød gik uden om stolpen.

England fortsatte med at have de bedste chancer, men et langskud fra Ivan Perisic mindede om, at Kroatien blot var et enkelt mål fra at gøre kampen helt lige igen.

VM-topscorer Harry Kane fik en stor dobbeltchance en halv time inde i kampen og ramte også stolpen, men linjedommeren vurderede, at Kane stod i offsideposition.

En kæmpe mulighed til Harry Kane Video: Magnus Stig Christensen

Kroatien slap med 0-1 ved pausen og fik langsomt arbejdet sig ind i opgøret i anden halvleg.

Der skulle dog gå 68 minutter, før der kom balance i regnskabet. Det skete, da Sime Vrsaljko fra højre smækkede et indlæg i feltet.

Her overlistede Perisic sin oppasser og prikkede bolden ind med venstrebenet til 1-1.

Nu virkede englænderne pludselig rystede, og fejlene blev flere fra mandskabet, der netop havde været på vej mod sejren.

Få minutter efter scoringen opsnappede Perisic bolden, og efter en flot dribletur sendte han bolden på stolpen.

Kroatien får afsluttet. Video: Anders Masannek Jørgensen

Med et kvarter tilbage var kampen om den sidste finaleplads helt åben. Kroaterne virkede til at have mentalt overskud, og det udmøntede sig også i et par pæne chancer. Men flere mål kom der ikke i den ordinære tid.

Et hovedstød af forsvarsspilleren John Stones blev reddet på stregen af Kroatien i den forlængede spilletid, hvor Mario Mandzukic også fik et stort tilbud tæt på mål, men han kunne ikke få bolden over stregen.

Det kunne han til gengæld, da han løb bag om det engelske forsvar i begyndelsen af forlængelsens anden halvleg.

Mandzukic sparkede den resolut i nettet til 2-1, og den engelske drøm om VM-finale og trofæet blev slukket.