FIFA VM 2018

Kroatisk scoring kunne være annulleret, siger Kenn Hansen

1-1-målet i VM-semifinalen fra Kroatiens Ivan Perisic kunne være blevet annulleret, men blev det ikke på grund af kampens betydning.

Et højt ben mod et dykkende hoved.

I VM-semifinalen mellem Kroatien og England nåede kroatiske Ivan Perisic først på bolden med sin venstre støvle foran Kyle Walkers hoved, og få øjeblikke senere lå bolden i Englands mål. Kampens rutinerede tyrkiske dommer, Cuneyt Cakir, var ikke i tvivl og tilkendte Kroatien 1-1-målet til store engelske protester.

En klassisk situation i fodbold, og ifølge dommerekspert Kenn Hansen kunne det godt forsvares, hvis dommeren havde kaldt målet tilbage.

- Benet er højt, og farligt spil kan sagtens dømmes. Men det ser værre ud, fordi Walker dykker ned. Derudover peger knopperne fra Perisic ikke mod hovedet, men nærmere forbi. Det er altså på ingen måde farligt for Walker, siger Kenn Hansen til TV 2 SPORT.

Det overrasker dog på ingen måde den tidligere topdommer, at dommer Cakir lod sin kendelse stå. Der er nemlig så meget på spil, og holdene kæmper for en plads i VM-finalen.

- Sådan noget bliver aldrig annulleret. Og slet ikke i en VM-semifinale, hvor det ville give helt vildt meget ballade for dommeren.

- Ingen taler om eller husker farligt spil, men mangler den scoring til sidst for kroaterne, så er dommeren skurken. Det er en slags "finale-logik", siger Kenn Hansen.

Målet fra Perisic blev startskuddet til et kroatisk pres og blandt andet et stolpeskud fra selvsamme Perisic. Et mål i ekstratiden fra Mario Mandzukic sendte Kroatien i VM-finalen med en 2-1-sejr over England.

Røde kort gives ikke

Kenn Hansen har tidligere beskrevet, hvordan der skal meget mere end normalt til, før dommerne giver spillere røde kort her ved VM. Blandt andet ved en episode med Argentinas forsvarsspiller Nicolas Otamendi.

- Otamendi, der smadrer bolden i hovedet på en kroatisk spiller, bør aldrig kunne give andet end rødt kort. Det er FIFA's totalt uforståelige instruktion i at undgå udvisninger, lød det fra Kenn Hansen, da Argentinas Nicolas Otamendi smadrede bolden ind i Kroatiens Ivan Rakitic.

Få dage senere var den gal igen, da en albue fra Cristiano Ronaldo kun blev takseret til et gult kort. Her lød den kontante vurdering fra Kenn Hansen, at ”der skal blod på støvlerne, før man ryger ud”.

Se VM-medaljekampene på TV 2 PLAY