Fodbold

Laudrup er "meget overrasket" over Ronaldos skifte til Juventus

Cristiano Ronaldo og storklubben Juventus har indgået et 4-årigt samarbejde. Det overrasker den danske fodboldlegende Michael Laudrup.

Efter at have vundet alt, hvad der er værd at vinde med Real Madrid, skal 33-årige Cristiano Ronaldo de kommende fire sæsoner tørne ud for de syvdobbelte italienske mestre Juventus.

Skiftet blev officielt tirsdag, hvor Torino-klubben oplyste, at den har betalt 100 millioner euro svarende til 745 millioner kroner for portugiseren og lavet en 4-årig aftale med ham.

Særligt længden på kontrakten overrasker det danske fodboldikon Michael Laudrup, der har en fortid som spiller i både Real Madrid og Juventus.

- Jeg er meget overrasket. Det tror jeg, de fleste inden for fodboldverdenen er. Vi taler om en spiller, som er godt oppe i årene efterhånden (33 år, red.). Alligevel hører vi, at han har lavet en 4-årig kontrakt. Han er jo et fysisk pragteksemplar, men alligevel kommer det som en kæmpe overraskelse, at han skifter nu, siger Michael Laudrup, der i forbindelse med VM er fodboldekspert hos TV 2 SPORT.

- Han er en legende i Real Madrid. Han har været der i så mange år og vundet så meget og blevet kåret både individuelt og også med sit hold, så det kommer som en stor, stor overraskelse for mig.

Real Madrid har vundet Champions League fire gange, siden Cristiano Ronaldo kom til klubben i 2009. Juventus' seneste triumf i samme turnering var i 1996. Alligevel betagter Laudrup ikke skiftet som et skridt ned for fodboldstjernen.

- Det er muligt, at Serie A ikke er på helt samme niveau mere som La Liga, men at sige at det er at gå et skridt ned at tage til Juventus, det er at tage munden for fuld, mener Michael Laudrup.

- Juventus er en kæmpe klub. Det kan godt være, at den ikke har vundet alle de Champions League-titler i de senere år som Real Madrid, men det er en af de absolut største klubber i verden.

Cristiano Ronaldo har også været med til at gøre Real Madrid til spansk mester to gange. Han har vundet Champions League samt FIFA Ballon d'Or fem gange hver.