FIFA VM 2018

- Det er fuldstændig håbløst, siger ekspert om Englands manglende sats

England formåede ikke at udligne mod Kroatien i ekstratiden af VM-semifinalen, hvor de ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert godt kunne have satset mere.

Der stod 108 på lystavlen, da Mario Mandzukic sendte Kroatien på kurs mod VM-finalen med en scoring til 2-1 mod England.

Scoringen betød samtidig, at englænderne havde travlt. Efter den kroatiske jubel var der 10 minutter og 30 sekunder tilbage til at jagte en udligning. Straks satte landstræner Gareth Southgate den rutinerede angriber Jamie Vardy på banen, men han kunne ikke ændre på stillingen hos et engelsk mandskab, der havde utrolig svært ved at kreere chancer i afslutningen.

- England gjorde ikke nok for at skabe chancer til en udligning og en potentielt finalegivende straffesparkskonkurrence. De forsømte at sende nogle høje bolde i feltet, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Kenneth Emil Petersen, som mener, at måden, de greb tingene an på i afslutningen, var yderst tvivlsom.

- Det er fuldstændig håbløst, at John Stones og Harry Maguire bare stod tilbage og kiggede nede i bagkæden. De skulle være sendt frem i jagten på udligningen.

England gik i stå

Kampen begyndte ellers med engelsk forløsning, da Keiran Trippier sparkede England i front direkte på et frispark. Det hele endte dog med stor skuffelse, da først Ivan Perisic og senere Mario Mandzukic scorede. Scoringen fra Perisic kom i anden halvleg, hvor englænderne var gået i stå.

Ifølge Kenneth Emil Petersen kom de aldrig for alvor tilbage i kampen, og derfor undrer han sig over den manglende vilje til at satse hos landstræneren.

- England kunne ikke spille sig igennem i anden halvleg, og så må man altså prøve noget andet. De havde stort set ikke tilspillet sig en chance i hele anden halvleg, og når man har to så store, hovedstødsstærke spillere, skal man gøre brug af det.

En formildende omstændighed kan dog være, at England blev ramt af en uheldig timing. Kort tid efter indskiftningen af Vardy måtte Keiran Trippier forlade kampen med en skade. Dermed spillede de resten af kampen en mand i undertal.

- Det er enormt uheldigt og ærgerligt, men derfor synes jeg stadig, man skulle smide nogle at de store spillere frem, siger Kenneth Emil Petersen.

England skal i aktion igen i bronzekampen mod Belgien lørdag klokken 16, mens Kroatien venter en dag og spiller finale mod Frankrig søndag klokken 17. Begge kampe kan ses på TV 2 PLAY