Fodbold

Jannik Vestergaard til Southampton: - Summen er jo fuldstændig vanvittig

Jannik Vestergaard glæder sig over sit skifte til Southampton. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den danske forsvarsspiller kommer til Premier League-klubben efter otte år i Tyskland. De seneste to sæsoner i Borussia Mönchengladbach.

Endnu en dansk landsholdsspiller er klar til at gøre sit indtog i den engelske Premier League. Forsvarsspilleren Jannik Vestergaard skifter til Southampton på en 4-årig kontrakt.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside fredag, og til det danske medie BT fortæller Vestergaard, at 'The Saints' betaler 25 millioner euro svarende til godt 186 millioner kroner for ham.

Jeg tænker ikke så meget mere over selve summen, for den er jo fuldstændig vanvittig

Jannik Vestergaard, fodboldspiller

Dermed overtager han titlen som den dyreste dansker nogensinde fra landsholdskollegaen Thomas Delaney, der før VM blev solgt fra Werder Bremen til Dortmund og ifølge tyske medier kostede 20 millioner euro - lidt over 149 millioner kroner.

- Det er ikke noget, vi spillere beskæftiger os ret meget med, men det er da et praj om, at jeg gør det godt, og at jeg har været inde i en god udvikling, og at jeg gør et eller andet rigtigt, siger Jannik Vestergaard til TV 2 SPORT.

- Det er sådan, jeg vælger at se på det, og jeg tænker ikke så meget mere over selve summen, for den er jo fuldstændig vanvittig, og det var ikke noget, jeg i mine vildeste drømme kunne have forestillet mig, dengang jeg var lille og bare sparkede rundt, fordi jeg syntes, at fodbold var sjovt.

Glæder sig til nye udfordringer

25-årige Jannik Vestergaard har de seneste otte sæsoner spillet i tysk fodbold, siden han tog springet fra Brøndbys ungdomsafdeling. Han har optrådt for Hoffenheim, Werder Bremen og senest Borussia Mönchengladbach, hvor det blev til 83 kampe og syv mål på to år.

Historien har vist, at Southampton har været gode til at gøre spillere bedre

Jannik Vestergaard, fodboldspiller

- Jeg har været otte år i Tyskland og har oplevet både godt og skidt og har lidt over 200 kampe i Tyskland i forskellige klubber. Nu følte jeg, at tiden var inde til en ny udfordring, til en ny slags fodbold, til et nyt land og en lidt anden kultur, lyder det fra Vestergaard.

Og han glæder sig til de kommende udfordringer.

- Jeg tror, det kan blive rigtig godt. Jeg er meget optimistisk lige nu og glæder mig egentlig bare til at komme i gang. Jeg har lidt overskydende ferie efter ikke at have noget på grund af VM, så lige nu kilder det i maven efter at komme i gang med den nye sæson og lære mine nye holdkammerater at kende, siger Jannik Vestergaard til TV 2 SPORT.

- Jeg glæder mig til forhåbentlig at udvikle mig endnu mere. Jeg håber ikke, at jeg er ved vejs ende, hvad det angår. Jeg synes, at historien har vist, at Southampton har været gode til at gøre spillere bedre, og det håber jeg også bliver tilfældet med mig selv.

Skal hjælpe Southampton i luften

Også Southamptons manager Mark Hughes glæder sig over sin nyerhvervelse.

- Et af vores mål denne sommer var at styrke vores tilstedeværelse i hovedstødsduellerne, og det kan Jannik hjælpe os med. Ikke kun i den defensive ende, men også i modstandernes straffesparksfelt, siger Hughes til klubbens hjemmeside.

I Southampton bliver Jannik Vestergaard holdkammerat med Pierre-Emile Højbjerg, der har været i klubben siden 2016. Dermed er der 10 danskere i Premier League i den kommende sæson.

Southampton blev nummer 17 i Premier League i 2017/18-sæsonen. Jannik Vestergaard har spillet 16 A-landskampe for Danmark og scoret et mål.