Liverpool henter kontroversiel VM-profil

Liverpool bekræfter på sin hjemmeside, at klubben henter Xherdan Shaqiri i Stoke City.

Den schweiziske VM-spiller Xherdan Shaqiri scorede ved VM mod Serbien. I den kommende s√¶son skal han fors√łge at score for den sidste Premier League-s√¶sons fjerdeplads, Liverpool FC.

Det bekr√¶fter Liverpool fredag aften p√• sin hjemmeside. 

Her oplyser klubben, at den schweiziske landsholdsspiller er hentet i Stoke på en langvarig kontrakt. 

- Jeg er meget glad for at være her. Det er en kæmpe klub med en stor historie, store spillere og en fantastisk træner. 

- Som spiller √łnsker man altid at v√¶re p√• den st√łrste scene inden for fodbold. For et par √•r siden √łnskede jeg at komme hertil (Liverpool, red.), men det skete ikke. Jeg er virkelig glad for, at jeg er her nu.¬†

- Jeg √łnsker at forbedre mig og v√¶re hos de bedste, og jeg √łnsker at vinde titler. Det er derfor, jeg er kommet hertil, siger Xherdan Shaqiri til Liverpools hjemmeside.

Stoke bekr√¶fter klubskiftet p√• sin hjemmeside og meddeler, at salgsprisen ikke offentligg√łres. Schweizen havde en frik√łbsklausul p√• 13 millioner pund - svarende til 109,5 millioner kroner -¬†da Stoke rykkede ned fra Premier League.

Den 26-årige schweizer scorede 15 mål i 84 ligakampe for Stoke i sine tre sæsoner i klubben. 

Kontroversielt VM

Den kommende Liverpool-spiller gjorde sig bemærket både på og uden for banen ved VM i forbindelse med Schweiz' kamp mod Serbien.

Her blev Shaqiri matchvinder for Schweiz, hvor han benyttede lejligheden til at udf√łre en kontroversiel jubelscene, hvor han formede den 'dobbelte √łrn' med sine h√¶nder. Et symbol, der er kendt fra det albanske flag.

For den politiske jubelscene tildelte FIFA ham en b√łde p√•¬†64.500 kroner. Se jubelscenen og m√•let i toppen af artiklen.