FIFA VM 2018

Liverpool henter kontroversiel VM-profil

Liverpool bekræfter på sin hjemmeside, at klubben henter Xherdan Shaqiri i Stoke City.

Den schweiziske VM-spiller Xherdan Shaqiri scorede ved VM mod Serbien. I den kommende sæson skal han forsøge at score for den sidste Premier League-sæsons fjerdeplads, Liverpool FC.

Det bekræfter Liverpool fredag aften på sin hjemmeside. 

Her oplyser klubben, at den schweiziske landsholdsspiller er hentet i Stoke på en langvarig kontrakt. 

- Jeg er meget glad for at være her. Det er en kæmpe klub med en stor historie, store spillere og en fantastisk træner. 

- Som spiller ønsker man altid at være på den største scene inden for fodbold. For et par år siden ønskede jeg at komme hertil (Liverpool, red.), men det skete ikke. Jeg er virkelig glad for, at jeg er her nu. 

- Jeg ønsker at forbedre mig og være hos de bedste, og jeg ønsker at vinde titler. Det er derfor, jeg er kommet hertil, siger Xherdan Shaqiri til Liverpools hjemmeside.

Stoke bekræfter klubskiftet på sin hjemmeside og meddeler, at salgsprisen ikke offentliggøres. Schweizen havde en frikøbsklausul på 13 millioner pund - svarende til 109,5 millioner kroner - da Stoke rykkede ned fra Premier League.

Den 26-årige schweizer scorede 15 mål i 84 ligakampe for Stoke i sine tre sæsoner i klubben. 

Kontroversielt VM

Den kommende Liverpool-spiller gjorde sig bemærket både på og uden for banen ved VM i forbindelse med Schweiz' kamp mod Serbien.

Her blev Shaqiri matchvinder for Schweiz, hvor han benyttede lejligheden til at udføre en kontroversiel jubelscene, hvor han formede den 'dobbelte ørn' med sine hænder. Et symbol, der er kendt fra det albanske flag.

For den politiske jubelscene tildelte FIFA ham en bøde på 64.500 kroner. Se jubelscenen og målet i toppen af artiklen.