Belgisk landstræner roser holdindsats efter VM-bronze

De belgiske stjernenavne folde sig ud som et hold under VM, mener den belgiske landstræner, Roberto Martínez.

Se VM-finalen direkte pĂĄ TV 2 PLAY

Belgien har nærmest svømmet i stjernenavne i flere ĂĄr, men de belgiske landsholdsspillere har haft svært ved at levere resultater. 

Lørdag lykkedes det sĂĄ at opnĂĄ den bedste, belgiske placering nogensinde ved et VM i fodbold, da Belgien vandt bronzekampen over England 2-0. 

- Det handler om at opnĂĄ noget. Det her er Belgiens bedste resultat ved et VM, og det fortjener spillerne. De ønskede at gøre Belgien stolt som nation. 

- Vi har set ved dette VM, at spillerne ikke blot ønskede at være talentfulde længere. De ønskede at skabe et hold og arbejde sammen for at blive en gruppe af spillere, der vil gøre alt for at opnĂĄ et resultat, siger Belgiens landstræner, Roberto MartĂ­nez, ifølge AFP og Reuters. 

Belgien sluttede som nummer fire ved VM i 1986, da Belgien dengang tabte bronzekampen til Frankrig. 

Samtidig har Belgien nu besejret England to gang i træk, da belgierne ogsĂĄ trak sig sejrrigt ud af gruppekampen mod England. 

1-0-sejren i gruppespillet kom efter 82 ĂĄr uden belgisk sejr over England. 

Trods nederlaget er den engelske landstræner, Gareth Southgate, ogsĂĄ en stolt mand, selv om England vender hjem uden de første VM-medaljer i 52 ĂĄr. 

- Vi er stolte af, hvad vi har opnĂĄet. Vi har dog ingen illusioner om, at vi er et top-4-hold endnu, selv om vi sluttede blandt de fire øverste. Det har vi vidst hele tiden. 

- Mod de bedste hold har vi haft udfordringer, men vi har haft et fantastisk eventyr, som vil stille spillerne og lederne bag holdet godt til fremtiden, siger Gareth Southgate ifølge fifa.com.