FIFA VM 2018

Udenlandske medier kalder VM-brag 'betydningsløst' - ekspert er uenig

Bronzebraget mellem Belgien og England vækker ingen begejstring i udlandet. Det forstår Kasper Lorentzen ikke.

Se bronzekampen direkte på TV 2 lørdag klokken 16

- En total dumhed. Det sidste hvilket som helst spiller ønsker, har den engelske landsholdslegende Alan Shearer sagt om den.

- Hvad er pointen? spurgte The Telegraph retorisk i en overskrift for nylig, mens Business Insider gik skridtet videre og kaldte den "betydningsløs".

Bronzekampen mellem England og Belgien påkalder sig tilsyneladende ikke den store forventningsglæde i fodboldverdenen. Alligevel er TV 2 SPORTs ekspert ikke i tvivl om, at han vil være at finde foran skærmen lørdag klokken 16.

- Uanset hvad skal jeg se den, siger Kasper Lorentzen.

- Det er lige før, jeg kunne have håbet, at det var England og Belgien, der spillede finalen. Særligt belgierne har været et positivt indslag i den her VM-turnering. Jeg synes, det er en fed bronzekamp.

Det er slet ikke første gang, de to hold mødes ved årets verdensmesterskab. I en reservespækket kamp om førstepladsen i gruppe G tog belgierne en smal 1-0-sejr på et flot mål af Adnan Januzaj. TV 2 SPORTs fodboldekspert er ikke i tvivl om, at bronzekampen får mere stjernestøv og større underholdningsværdi.

- Der kommer en anden smæk for skillingen. Selvom det kan være svært at sætte sig op til en taberfinale, er jeg ikke i tvivl om, at holdene gerne vil have en medalje med hjem. 

Belgien er favorit

Selvom Kasper Lorentzen er af den opfattelse, at de to mandskaber stiller i noget nær stærkeste formation, vil han ikke afvise, at der kan komme ændringer.

- Jeg kunne godt forestille mig, at trænerne skifter på en position eller to for at få nogle sultne spillere ind. For eksempel tror jeg meget vel, Dries Mertens kan starte inde for Belgien, selvom han ikke har spillet så meget i playoff-kampene, vurderer eksperten.

Med det ene forbehold, at årets verdensmesterskab har haft overraskelser til overflod, peger Lorentzen på belgisk sejr i bronzekampen.

- Jeg synes, Belgien står bedst til at vinde. De spiller bedre fodbold, og England virkede tamme mod Kroatien, selvom de var foran og kunne spille på omstillinger. Men hele VM har været meget overraskende, så man ved aldrig. 

- Belgien er et mere boldbesiddende hold end England, og sådan bliver det også i bronzekampen. Det er jeg ikke i tvivl om. Jeg vil sige, at den er 55-45 i belgisk favør. Jeg er ikke lige så sikker på Belgien som på Frankrig.

Hvis du ikke har adgang til en fjernsynsskærm, er det som altid muligt at se kampen på TV 2 PLAY.