Laudrup har kåret VM's bedste spillere - og der er blevet plads til en dansker

Én dansker har fundet vej til Michael Laudrups VM All Star-hold, men der er ikke blevet plads til VM-topscorer Harry Kane fra England.

Se VM-finalen direkte på TV 2 PLAY.

To milliarder tv-seere over hele verden er med. To milliarder har deres mening om VM. To milliarder sætter deres VM-hold, når der sættes punktum. Michael Laudrup sætter sit hold før finalen mellem Frankrig og Kroatien. Én dansker er med.

Laudrup har tager Kasper Schmeichel med på det All Star-hold, han finder som summa summarum på en turnering, der efter hans mening har vist nye sider af fodbolden.

- Det er ikke længere kun de mindre fodboldnationer, der vægter defensiven, står langt tilbage på banen - det gør de såkaldt store også. Det er nyt - lad os kalde det en tendens, siger Michael Laudrup til TV 2 SPORT.

Her er Michael Laudrups VM-hold - med udgangspunkt i en 4-3-3-formation, som er valgt før VM-finalen i Moskva:

KASPER SCHMEICHEL (Danmark)

Indrømmet, set lidt med rød-hvide briller. Men Kasper var i særklasse især i den første kamp mod Peru og i den sidste mod Kroatien. Normalt ser vi på de målmænd, hvis hold når længst, men jeg bedømmer også ud fra, hvor meget hver enkelt redder sit hold undervejs. Han snuppede altså tre straffespark undervejs (selvom det endte med dansk exit). Bedste dansker ved dette VM, skal det også bemærkes.

THOMAS MEUNIER (Belgien)

Der var for mig tre-fire muligheder, men Meunier som højre back. Rigtig spændende spiller, god begge veje. Vigtig for Belgien.

RAPHAËL VARANE (Frankrig)

Jeg har taget Varane og Umtiti som VM's suverænt bedste centerforsvar. Bliver der spillet med fire nede bagerst, så hænger de to centrale sammen - og her har de været suveræne for den franske spillemåde.

SAMUEL UMTITI (Frankrig

Jeg har taget Varane og Umtiti som VMs suverænt bedste centerforsvar. Bliver der spillet med fire nede bagerst, så hænger de to centrale sammen - og her har de været suveræne for den franske spillemåde.

LUCAS HERNÁNDEZ (Frankrig)

Venstre back har været svær, fordi de to på forhånd bedste, som jeg så det, Marcello fra Brasilien og Jordi Alba fra Spanien, aldrig nåede deres niveau fra Real Madrid og Barcelona. Nogle hold har spillet med tre nede bagi og så wingbacks, så hvis jeg skal sætte et hold efter 4-3-3, bliver det Hernández til venstre. Og uden at nedgøre ham, var det nok den plads, der var billigst til salg på VM-holdet.

N'GOLO KANTÉ (Frankrig)

På den defensive midtbane kan jeg bare ikke komme uden om Kanté. Helt utroligt hvad så lille en mand kan nå. Han har et løbe- og løvehjerte, men han er også god til at placere sig rigtigt. Og god til at fornemme, hvornår han skal gå ind i en tackling, og hvornår han skal være afventende. En fantastisk defensiv midtbanespiller.

LUKA MODRIC (Kroatien)

Som i det centrale forsvar har jeg på midtbanen udtaget to fra samme hold. Modric og Rakitic har været uhyre vigtige for Kroatiens vej ved dette VM. De har været gode til at justere spillet, efter hvornår de skulle tage tempoet ud af kampen, hvornår der skulle spilles hurtigt og direkte. De har ganske enkelt styret. Modric måske lidt mere end Rakitic, som så til gengæld viste format ved at score på de afgørende straffespark mod Danmark og mod Rusland.

IVAN RAKITIC (Kroatien)

Som i det centrale forsvar har jeg på midtbanen udtaget to fra samme hold. Modric og Rakitic har været uhyre vigtige for Kroatiens vej ved dette VM. De har været gode til at justere spillet, efter hvornår de skulle tage tempoet ud af kampen, hvornår der skulle spilles hurtigt og direkte. De har ganske enkelt styret. Modric måske lidt mere end Rakitic, som så til gengæld viste format ved at score på de afgørende straffespark mod Danmark og mod Rusland.

Straffesparkskonkurrence: Kroatien 3-2 Danmark. Video: Anders Masannek Jørgensen

KYLIAN MBAPPÉ (Frankrig)

Hvis han fortsætter det, vi har set ved dette VM, bliver det rigtig stort. Og det minder mig om brasilianske Ronaldo, der var den seneste så ung, der var med til at præge sit hold til en slutrunde.

ANTOINE GRIEZMANN (Frankrig)

Jeg kan ikke komme uden om Griezmann. Ganske enkelt fremragende i næsten alt, hvad han har foretaget sig. En absolut storspiller på den måde Frankrig har spillet på.

EDEN HAZARD (Belgien)

Det er få spillere, der ved dette VM har kunnet spille i meget små rum. Det kan Hazard. Det der med at kunne afdrible én-to modstandere på meget lidt plads. Der er fire spillere, der har vist det ved slutrunden. Mbappé, Coutinho, Neymar og så Hazard. Det er noget, vi har set alt for lidt til ved VM. Næsten alle hold har stået meget dybt, og det betyder meget lidt plads, og så har man brug for en såkaldt "dåseåbner". Én der kan afdrible et par modstandere - det har Hazard vist.

Michael Laudrup har valgt at se bort fra en dyb angriber, hvilket han forklarer således:

- Jeg kunne godt have udtaget en decideret 9'er, men jeg synes, de tre forreste kan veksle så meget rundt, at de alle tre kan dække alle angrebspladser, men det her virker som et dejligt hold at være træner for.

BÆNKEN

JORDAN PICKFORD (England): Har haft vigtige redninger - flere end f.eks. franske Hugo Lloris, som også har stået en stor slutrunde. Men Pickford havde flere af de såkaldte "rigtige" redninger.

DEJAN LOVREN (Kroatien): Efter en svær start i Liverpool, viste han ved VM sin klasse for Kroatien som central forsvarsspiller.

KIERAN TRIPPIER (England): Så har jeg valgt en back til bænken. Han var ganske vist mere wingback hos England, men har spillet en god slutrunde, fantastisk sparketeknik, bl.a. målet mod Kroatien på frispark i semifinalen, men også hans indlæg.

KEVIN DE BRUYNE (Belgien): Jeg har valgt to offensive midtbane-spillere til bænken. De Bruyne med det store overblik og et fantastisk spark.

PHILIPPE COUTINHO (Brasilien): Den anden offensive midtbanespiller med i truppen. En svær start i Barcelona, men den brasilianer, der har spillet tættest på sit niveau ved VM. En spiller der formår at skabe ubalance hos modstanderen, fordi han kan så meget.

HARRY KANE (England): Man kan argumentere for Ronaldo, der godt nok røg tidligt ud, men lavede fire mål, og Lukaku, som også har haft et OK VM, men jeg har valgt Kane, som har vist mere end som decideret angriber og har lavet målene. En vigtig mand for England.

NEYMAR (Brasilien): Et svært valg for Sterling fra England og Perisic fra Kroatien var meget inde i billedet, men jeg har valgt Neymar til bænken. Han og Brasilien skuffede vel generelt, men hvis man tænker på det pres, der har været på hans skuldre - kun overgået af presset på Messi - har han været OK. Jeg er stadig modstander af, at han ligger så meget ned, men han fik vist noget positivt ved denne slutrunde.

Se VM-finalen Frankrig-Kroatien direkte på TV 2 PLAY.