FIFA VM 2018

Laudrup synes ikke om den tendens, han har set ved VM

Afslutning. Hurtigt tilbage. Afslutning. Hurtigt tilbage. De store nationer har kopieret de små nationer, og Michael Laudrup er ikke fan.

Fodbolden har fået et nyt ansigt. De såkaldte små nationer er ikke længere alene om at forsvare sig, det gør de store også. Der er længere mellem initiativerne.

Vi har set Belgien slå Brasilien ved at spille på den måde

Michael Laudrup, TV 2 SPORTs fodboldekspert

"En tendens", kalder TV 2 SPORTs fodboldekspert ved dette VM, Michael Laudrup, det. Og han synes ikke om det.

- Jeg synes, det er noget nyt, at vi ser også de store hold gå ned og forsvare sig, så langt tilbage, og jeg ved ikke, hvor positivt det er, siger Michael Laudrup.

- Jeg synes, at når man kommer så langt tilbage, kommer man også langt væk fra modstanderens mål. Nogle kampe har jo næsten været håndboldagtige - man afslutter, og så trækker man sig tilbage. Det er ikke noget nyt, at de "små" lande gør det. Det nye er, at en del af de "store" lande også har gjort det ved dette VM.

Med i sine tanker har Michael Laudrup også det danske hold, der var genstand for megen kritik for at stå meget dybt for at forsvare. Men Danmark var ifølge Laudrup blot én af mange.

- Når man nu har set hele slutrunden, må man jo bare sige, at det har været en generel tendens. Vi har altid vidst, at de mindre fodboldnationer gjorde det, men nu har vi også set, at når de store møder hinanden, er billedet stort set det samme, lyder det fra Michael Laudrup.

- Vi har set Belgien slå Brasilien ved at spille på den måde, vi har set Frankrig slå Argentina på den måde - jeg siger ikke, det er forkert, men vi har bare set mange af også de store hold gå ned og forsvare sig med 11 mand, hvor selv den forreste angriber har stået langt nede på egen halvdel.

- Men det skal også med, at for eksempel Frankrig har kunnet spille på mere end én måde, men generelt set har det været få hold, der har taget initiativet fra start, siger Laudrup.

VM blev vundet af Frankrig, der vandt med 4-2 i finalen over Kroatien.

Frankrig vinder VM Video: Magnus Stig Christensen