Verdensmestrene hyldet p√• Champs-√Člys√©es

Det franske landshold blev h√¶dret med landets fineste orden, efter at Frankrig s√łndag vandt VM i fodbold.

De nyk√•rede verdensmestre fra Frankrig var hele jubelturen igennem mandag, da det franske landshold vendte hjem til Frankrig. 

Paradek√łrsel p√• Champs-√Člys√©es for √łjnene af tusindvis af franske fodboldfans stod p√• menuen, da 4-2-sejren i VM-finalen over Kroatien blev fejret i landet. 

VM-titlen var den anden i historien for Frankrig, der også blev verdensmester i 1998. 

Dengang var landstræner Didier Deschamps med som spiller, og han kunne mandag også lade sig hylde, da han er den blot tredje person, der vinder VM både som spiller og træner. 

 Frankrigs landstræner Didier Deschamps og Frankrigs præsident Emmanuel Macron.
Frankrigs landstræner Didier Deschamps og Frankrigs præsident Emmanuel Macron. Foto: Lionel Bonaventure / Ritzau Scanpix

Det er tidligere sket for brasilianske Mario Zagallo og tyske Franz Beckenbauer.

Mandagens hyldest fulgte efter en lang fest i det meste af landet natten til mandag, da millioner af franskmænd var ude på gader og stræder for at fejre triumfen. 

Det franske landshold blev også officielt hyldet ved hjemkomsten, da man modtog Frankrigs fornemste orden, Légion d'honneur. 

På dansk kalder man den orden for Æreslegionen, og den blev indstiftet af Napoleon i 1802.

Også i Zagreb var der hyldest til de kroatiske spillere, der vendte hjem mandag med det bedste resultat ved en VM-slutrunde i landets historie. 

Her tog omkring 100.000 mennesker opstilling langs vejene omkring Zagreb, hvor profilen Luka Modric og de √łvrige kroatiske landsholdsspillere blev fragtet i en √•ben bus og fejret for VM-s√łlvet.¬†

If√łlge AFP havde mange kroater taget fri fra arbejde for at hylde nationens fodboldspillere.¬†

Et stort banner med kroatisk skrift blev vist med teksten "Det er s√•dan, Kroatien er elsket", mens et andet banner l√łd:

- Vi er få, men vi bevarede troen, og det er nok.