Fodbold

Liverpool-profil holdt alvorlig skade hemmelig – frygter for hele næste sæson

Liverpool-manager Jürgen Klopp kommer formentlig ikke til at have Alex Oxlade-Chamberlain til rådighed i næste sæson.

Liverpool har op til den nye Premier League-sæson oprustet gevaldigt i håbet om igen at spille med i den absolutte top.

Klubben har købt spillere som Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri, mens målmanden Alisson af flere medier meldes på vej fra AS Roma.

På trods af tilgangene har klubbens trup alligevel lidt et knæk forud for sæsonen. Alex Oxlade-Chamberlain, som Liverpool hentede for et år siden i Arsenal, kommer nemlig formentlig ikke til at spille i næste sæson.

I Champions League-semifinalen mod Roma kom Oxlade-Chamberlain til skade med sit ene knæ, hvor han pådrog sig skader på flere ledbånd.

Det siger klubbens manager, Jürgen Klopp, til klubbens hjemmeside.

- I den kommende sæson vil Ox (som han kaldes af klubbens fans, red.) fokusere på at komme sig og genoptræne. Vi har kendt til det stort set siden den dag, hvor han fik skaden, er meldingen fra Klopp.

Ville ikke stjæle fokus

Selv om både klubben, træneren og spilleren har kendt til skadens omfang længe, er det først nu, at det officielt bekræftes.

Det skyldes ikke, at der har været tvivl om skadens omfang, men i stedet har det været efter ønske fra Alex Oxlade-Chamberlain selv.

- Det er så typisk Ox, at han ikke vil have hans nyhed til at stjæle fokus sidst på sæsonen, og for at være ærlige, så mente vi også, at vi kunne vente med at fortælle det til et mere passende tidspunkt, siger Jürgen Klopp.

- Vi forbereder os derfor til den næste sæson vidende, at han ikke kommer til at spille kampe i størstedelen af den. Hvis han kommer tilbage i denne sæson, vil det være en bonus.

 Alex Oxlade-Chamberlain blev efter sin skade hurtigt opereret, og det var en operation, som gik godt. Derfor har han tidligt kunne påbegynde sin genoptræning, som Klopp mener er startet godt.

Siden den alsidige midtbanespiller skiftede fra Arsenal til Liverpool er det blevet til 42 officielle kampe i klubtrøjen. I disse kampe har han scoret fem mål og otte gange bragt sig i måloplæggerens rolle.