Fodbold

Ronaldo og Messi dyster mod Modric og verdensmestre om hæder

For 11. år i træk kan titlen som verdens bedste ende hos enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er blandt de 10 nominerede til hæderen som verdens bedste fodboldspiller, en pris de begge har vundet fem gange inden for de seneste 10 år. 

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har tirsdag nomineret 10 spillere til hæderen, og ikke overraskende er Ronaldo og Messi endnu en gang med. 

Cristiano Ronaldo er de to seneste år løbet med prisen, der i øjeblikket hedder The Best Fifa Men's Player, men som tidligere har optrådt under andre navne. 

Den 33-årige portugiser vandt i den forløbne sæson Champions League med Real Madrid, men han er siden skiftet til italienske Juventus. 

Ronaldo blev kåret som verdens bedste i 2008, 2013, 2014, 2016 og 2017.

31-årige Lionel Messi vandt hæderen i 2009, 2010, 2011, 2012 og 2015. 

Argentineren vandt det spanske mesterskab med FC Barcelona, men ligesom Ronaldo røg han tidligt ud af VM med Argentina. 

Mens Ronaldo og Portugal tabte 1-2 til Uruguay i ottendedelsfinalen, tabte Argentina 3-4 i ottendedelsfinalen til Frankrigs senere verdensmestre. 

Netop Frankrig har en trio med blandt de nominerede i form af Raphaël Varane (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atlético Madrid) og Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain). Sidstnævnte blev kåret som VM's bedste unge spiller. 

Cristiano Ronaldos nu forhenværende holdkammerat i Real Madrid Luka Modric, der vandt VM-sølv med Kroatien, er også blandt de nominerede. 

Luka Modric blev kåret som den bedste spiller ved VM. 

De fire sidste nominerede er belgierne Kevin De Bruyne (Manchester City) og Eden Hazard (Chelsea) samt englænderen Harry Kane (Tottenham) og egypteren Mohamed Salah (Liverpool).

Der er ingen brasilianere blandt de 10 nominerede. Heller ikke stjernespilleren Neymar, der blev nummer tre i kåringen sidste år. 

Brasilien røg ved VM ud i kvartfinalen med et 1-2-nederlag til Belgien.

Afstemning

Hvem fortjener Ballon d'Or?