Fodbold

Solbakken i skarp kritik: Odense kunne være brændt ned

F.C. Københavns manager Ståle Solbakken under FCK's udekamp mod AaB i Aalborg den 13. maj 2018. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den ene banehalvdel på Odense Stadion var knastør, lyder det fra nordmanden, der også mener, at OB tabte på grund af manglende vanding af underlaget.

FCK sikrede sig sæsonens tredje sejr i Superligaen, da københavnerne søndag aften vandt 1-0 over OB i Odense. Samtidig sørgede de for, at fynboerne har fået den dårligste sæsonstart i 19 år.

Sølle ét point i fire kampe er det blevet til for OB, der derfor er placeret på 13.-pladsen og næstsidst i landets bedste fodboldrække.

Det kunne dog godt være blevet til point mod FCK, lød det fra udeholdets manager efter kampen, hvis de baneansvarlige på Nature Energy Park havde givet banen lidt mere vand, end det var tilfældet.

- Den halvdel, vi angriber på i første halvleg, kunne være brudt i brand. Hvis nogen havde kastet en cigaret ind (på banen, red.), var hele Odense brændt ned, sagde Ståle Solbakken ifølge Ekstra Bladet om stadionet og fortsatte:

- Jeg siger altså ikke det her for sjov, for det er vigtigt - og Odense taber jo på det, for de har hurtige spillere. De kunne have spillet endnu hurtigere og bedre.

Nordmanden understregede også, at den tørre bane ikke er en så flot og stor klub værdig, og at den hverken var til gavn for holdene eller tilskuerne.

OB's cheftræner, Jakob Michelsen, kunne efter de 90 minutter ikke følge Ståle Solbakken i hans beskrivelse af banen og mente, at den - som altid i Odense - var fantastisk.

Spår lysende fremtid for OB

Mens FCK-manageren ikke havde meget godt at sige om græstæppet, var han anderledes positiv om OB's spil trods de manglende point.

- Jeg føler lidt med Jakob Michelsen og OB, for holdet har spillet rigtig godt, men samtidig har de også været meget uheldige, sagde Ståle Solbakken ifølge Ritzau.

- Specielt i holdets omstillinger spillede de med stor entusiasme og energi, og hvis de fortsætter med det, skal OB nok høste mange point i fremtiden.

Fynboerne er otte point efter FCK, der indtager 2. pladsen i Superligaen efter Brøndby. De blågule har hentet 10 point i sæsonens første fire runder.