FIFA VM 2018

Glæde og bedrøvelse prægede dansk landsholdsspiller efter VM

Yussuf Yurary Poulsen har brugt sommerens fodboldfri til at kigge tilbage på VM med tilfredshed og en lille smule sørgmodighed.

Efter et par ugers ferie er fodboldlandsholdsspilleren Yussuf Yurary Poulsen tilbage på træningsbanen for sin tyske klub RB Leipzig.

Ferien er blevet brugt på at evaluere præstationen ved VM tidligere på sommeren.

- Der er mange blandede følelser, lyder analysen fra Yussuf Yurary Poulsen, da TV 2 SPORT fanger ham på klubbens træningslejr i Østrig.

Leipzig-spilleren indtog flere hovedroller under slutrunden. Dels scorede han Danmarks enlige mål i åbningskampen mod Peru, og dels var Poulsen involveret i begge straffespark, Danmark fik imod sig i kampene mod Peru og Australien.

Til sidst, i 1/8-finalen, måtte københavneren og landsholdskammeraterne forlade Rusland efter et nederlag i straffesparkskonkurrence til de senere finalister fra Kroatien.

- Ét er glæde over, at vi spillede et rigtig fint VM. Glæde over, at vi som hold kunne mærke, at vi kan være med på allerhøjeste niveau. Lidt bedrøvelse over den måde, vi røg ud på, fordi man havde følelsen af, at man sagtens kunne være gået videre fra den kamp, siger Poulsen.

- Så der var mange blandede følelser, men alt i alt en rigtig, rigtig god fornemmelse at tage hjem med.

Tilfreds med egen indsats

Også på det personlige plan sidder den 24-årige tidligere Lyngby-spiller tilbage med positive minder.

- Jeg synes, jeg leverede på et rigtig højt niveau i de kampe, jeg spillede. Så jeg er meget tilfreds med, hvad jeg er kommet hjem med, slutter Yussuf Yurary Poulsen.

Danskeren og RB Leipzig tager hul på Bundesligaen den 26. august. Poulsen har spillet 31 A-landskampe og scoret fem mål.