Fodbold

EL-kamp blev afbrudt - dommer slået til blods af kastet kop

Fredrik Klyver måtte lægge sig ned, da han var blevet ramt. Erwin Scheriau / Ritzau Scanpix

Kampen i tredje kvalifikationsrunde mellem Sturm Graz og Larnaca blev skæmmet af en tilskuer, der ramte svensk linjedommer med et krus.

Sturm Graz var nede med 0-2 på hjemmebane mod AEK Larnaca fra Cypern i Europa Leagues tredje kvalifikationsrunde, da ondt blev værre for hjemmeholdet.

I det 77. minut, kort efter 0-2-scoringen, lå kampens svenske linjedommer, Fredrik Klyver, i græsset med blod løbende fra ansigtet.

En tilskuer havde kastet en kop mod ham og ramt ham i hovedet, hvorfor blev kampen afbrudt.

- Det var en fire, fem centimeter lang flænge i hovedet, så han blev kørt til sygehuset for at blive syet, siger Stefan Johannesson, der er chef for det svenske fodboldforbunds dommergruppe, til Fotbollskanalen.

Kampen blev siden genoptaget og endte 2-0 til Larnaca, der dermed har et rigtig godt udgangspunkt før næste uges returkamp på Cypern.

Efterfølgende har østrigerne beklaget episoden: 

- Opførslen fra tilskueren er på ingen måde acceptabel. Det skader fodboldens ry og os som klub, skriver Strurm Graz i en officiel kommentar.

- Vi er kede af, at vi i dag har skuffet mange fodboldfans. Personen, der kastede koppen, blev senere fanget. Mulige straffe vil blive undersøgt.