Fodbold

Neymar er årsag til målmandsrekorder, mener Schmeichel

Det er Neymars skifte til PSG for et år siden, der nu kaster rekordbeløb hos målmændene af sig, mener den danske landsholdsmålmand Kasper Schemichel.

- Jeg synes generelt, transferbeløbene er latterligt høje for tiden.

Ordene kommer fra Kasper Schmeichel. Og fra sin position i målet kan han se, at der er kommet eksplosiv vækst i prisen på det arbejde, der udføres med målmandshandsker på.

For det er lige før, at sommerens transfervindue mest af alt ligner en rekordjagt, når det kommer til målmandsposten.

Først var det Liverpool, der i juli gjorde Allison til verdens dyreste i nettet, da den engelske klub betalte Roma omkring 550 millioner kroner for brasilianeren.

Men rekorden stod kun til onsdag aften. Sølle tre uger. Så blev den overgået af Premier League-konkurrenterne fra Chelsea. I en målmandskabale, der sender Thibaut Courtois til Real Madrid, valgte London-klubben at frikøbe spanieren Kepa Arrizabalaga fra sin kontrakt i Athletic Bilbao.

660 millioner kroner lyder prisen på ifølge britiske medier. Og dermed er den 23-årige spanier nu verdens dyreste målmand.

- Det var kun et spørgsmål om tid, før målmændene ville få en del af kagen, for en god målmand kan være forskellen på at vinde mesterskabet eller ikke vinde mesterskabet, siger Kasper Schmeichel til ESPN.

I den danske landsholdsmålmands øjne er der ingen tvivl om, hvad det er, der har udløst en veritabel transferfest for de sidste skanser i fodboldens verden. Det handler om en brasiliansk verdensstjernes skifte til Paris Saint-Germain for et år siden. Et skifte til en pris på den anden side af 1,5 milliarder kroner.

- Jeg mener, Neymars transfer er omdrejningspunktet for det hele. Siden da er der gået inflation i priserne, og det var bare et spørgsmål om tid, før det ville ramme alle positioner, lyder det fra den danske landsholdsmålmand.

For Kasper Schmeichel blev det første gang tydeligt, da midterforsvareren Virgil van Dijk i januar skiftede fra Southampton til Liverpool for omkring 620 millioner kroner.

Nu er turen så kommet til målmændene.