UEFA åbner sag, efter linjedommer blev ramt af kop

16x9
Fredrik Klyver hjælpes fra banen med en forbinding om hovedet. Foto: Erwin Scheriau / Ritzau Scanpix

Det europæiske fodboldforbund vil se nærmere på en episode, hvor linjedommeren Fredrik Klyver endte med at ligge med blod løbende fra ansigtet.

Ganske som ventet er der åbnet en disciplinærsag mod østrigske Sturm Graz.

Det europæiske fodboldforbund UEFA vil overveje en mulig straf, fordi en linjedommer torsdag blev ramt af en kop under klubbens hjemmekamp i kvalifikationen til Europa League.

- Uanstændig opførsel fra fans, skriver UEFA som begrundelse for at åbne sagen.

Episoden fandt sted i det 77. minut af Sturm Graz’ kamp mod AEK Larnaca FC. Kort efter gæsternes scoring til 2-0 lå den svenske linjedommer Fredrik Klyver i græsset med blod løbende fra ansigtet, fordi en tilskuer havde kastet en kop mod ham og ramt ham i hovedet.

Kampen blev derfor afbrudt i en periode, inden Klyver kom på benene igen. Opgøret endte 2-0 til AEK, mens efterspillet først afgøres den 17. august. Det er dagen, hvor UEFAS kontrol-, etik- og disciplinærudvalg vil tage stilling til episoden.

Fredrik Klyver måtte lægge sig ned, da han var blevet ramt.
Fredrik Klyver måtte lægge sig ned, da han var blevet ramt. Foto: Erwin Scheriau / Ritzau Scanpix

Allerede inden sagen er blevet taget op af UEFA, har Sturm Graz undskyldt på sin hjemmeside.

- Opførslen fra tilskueren er på ingen måde acceptabel. Det skader fodboldens ry og os som klub, skriver Strurm Graz i en officiel kommentar.

- Vi er kede af, at vi i dag har skuffet mange fodboldfans. Personen, der kastede koppen, blev senere fanget. Mulige straffe vil blive undersøgt.

Sturm Graz og AEK mødes i returkampen den 16. august.