Fodbold

Agent bekræfter: OB henter erstatning for Grytebust

Sten Grytebust kan meget vel spille afskedskamp for OB søndag aften. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Målmanden Mandé Sayouba forlader norske Stabæk til fordel for OB, fortæller hans agent. Klubberne har ikke bekræftet skiftet.

Efter en forfærdelig start på sæsonen hænger der mørke skyer over OB, og nu trækker det for alvor også op til et salg af superligaklubbens norske landsholdsmålmand Sten Grytebust.

Onsdag bekræfter fodboldagenten Jack Karadas over for den norske avis Budstikka, at den ivorianske målmand Mandé Sayouba skifter til fynboerne.

Avisen oplyser, at der er tale om en fireårig kontrakt.

- Mande er glad for skiftet, men samtidig er det vemodigt. Han har haft en fantastisk tid i Stabæk, og som han har sagt før: Det er klubben, som har gjort ham til den, han er i dag, siger Jack Karadas.

Hverken Stabæk eller OB har bekræftet skiftet, men taler agenten sandt, ligner 25-årige Sayouba afløseren for Grytebust, der længe har været rygtet væk fra OB og senest til en klub i Spanien. Også tyske og hollandske klubber samt Brøndby og FC Midtjylland har været meldt interesseret.

Det er endnu ikke officielt, hvor den norske målmand, der har kontraktudløb i OB næste sommer, fortsætter karrieren, men ifølge fyens.dk kan Sten Grytebust meget vel stå sin sidste kamp for Odense-klubben søndag, når FC Midtjylland kommer på besøg.

OB må betale for at få Sayouba nu

Fyens.dk skriver videre, at Mandé Sayouba var i Ådalen, OB's træningsanlæg, forleden for at ordne de sidste formaliteter.

Sayouba har spillet i Stabæk siden august 2012, og han havde kontrakt med klubben året ud. Men ifølge agenten er de to klubber blevet enige om en pris, så ivorianeren kan skifte allerede nu.

Jack Karadas vil dog ikke nævne, hvor meget OB har måttet betale den norske klub for at lade Sayouba gå. Det overlader han i så fald til klubberne.

Stabæk ligger efter 18 kampe tredjesidste i den bedste norske fodboldrække, Eliteserien, og målscoreren lyder på 18-32.

Budstikka skriver, at Sayouba i denne sæson har leveret flere tvivlsomme indgreb, som i flere af Stabæks kampe har ført til farlige situationer.

Mande Sayouba var ikke at finde i målet, da Stabæk spillede 1-1 mod Rosenborg søndag aften. Hans foreløbige højdepunkt i karrieren må siges at være VM-udtagelsen i 2014.