Fodbold

Danmark er tæt på to hold i Champions League-kval

Danmark har med sin nuværende placering på UEFA's rangliste gode muligheder for at få to hold med i kvalifikationen til Champions League i 2020.

For første gang siden 2014 har Danmark mulighed for at få to hold med i gruppespillet til Champions League. I øjeblikket indtager Danmark 12.-pladsen på UEFA’s koefficientliste, der bestemmer, hvor mange hold de enkelte lande må få med i de europæiske klubturneringer.

UEFA’s koefficientliste udregnes på baggrund af, hvordan landenes hold har klaret sig i de europæiske turneringer i de foregående fem sæsoner. Pointene, som bliver indsamlet i den nuværende sæson, vil tælle med i fordelingen af europæiske pladser i 2020 sammen med pointene fra sæsoner 14/15, 15/16, 16/17 og 17/18.

Lige nu har Danmark stadig tre hold med i kvalifikationen til Europa League, og ser man på, hvem de konkurrerende lande har tilbage med muligheder i de europæiske turneringer, så ser det godt ud for dansk fodbold, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.    

- Med de opgør, der venter både for de danske klubber, og de lande, de konkurrerer med, så synes jeg, mulighederne ser gode ud. Nogle af de lande under os har svære opgør, og jeg tror også, at vi får mindst et hold i Europa League.

Hvis Danmark kravler yderligere en placering op og overhaler Østrig på 11.-pladsen, vil de danske mestre være sikret direkte adgang til Champions Leagues gruppespil. Med blot 0,6 point op til østrigerne er det ikke umuligt, at det danske mesterhold i fremtiden er sikret en plads i Champions League. Holder Danmark sig i top 15, træder to hold ind i Champions League-kvalifikationen.

- FC Midtjylland og Brøndby har gode muligheder med deres modstandere. Altså meget 50/50. FCK er godt kørende, men må siges at være underdogs, som dog godt kan overraske med deres nuværende form. Jeg synes lige nu med de tre hold, som skal indhente point til Danmark, at der i hvert fald er gode muligheder for at få to hold i CL-kvalen i 2020, siger Kasper Lorentzen.

Brøndby, FC Midtjylland og FCK skal i aktion igen på torsdag, når Europa League tager hul på sidste kvalifikationsrunde. Returopgøret spilles ugen efter.

Herunder kan du se, hvordan den nuværende stilling udfolder sig på UEFA's koefficientrangliste, og hvilke hold landene har tilbage i de europæiske turneringer:

10. Tyrkiet: 30.700 point

 • CL: Galatasaray - allerede kvalificeret til gruppespillet
 • EL: Fenerbahce - allerede kvalificeret til gruppespillet
 • EL: Akhisar - allerede kvalificeret til gruppespillet
 • EL: Besiktas – Partizan Beograd

11. Østrig: 26.250 point

 • CL: Salzburg – Røde Stjerne  
 • EL: Rapid Wien – Steaua Bukarest

12. Danmark: 25.650 point

 • EL: FC København – Atalanta
 • EL: Brøndby IF – Genk
 • EL: FC Midtjylland – Malmö FF

13. Holland: 25.133 point

 • CL: PSV Eindhoven – BATE Borisov
 • CL: Ajax – Dynamo Kiev

14. Grækenland: 24.100 point

 • CL: PAOK – Benfica
 • CL: AEK Athen – Videoton FC
 • EL: Olympiakos – Burnley

15. Kroatien: 23.750 point

 • CL: Dinamo Zagreb – Young Boys

16. Tjekkiet: 23.675

 • EL: Sigma Olomouc – Sevilla