Fodbold

Se Messis frispark: - Havde ingen anelse om, han ville sparke på den måde

FC Barcelonas nye kaptajn levede op til ansvaret, da han var afgørende i premieresejren over Alavés.

Med Cristiano Ronaldos skifte til italienske Juventus sidder Lionel Messi nu alene på titlen som den største stjerne i La Liga.

Argentineren, der er blevet anfører i FC Barcelona efter Andres Iniestas farvel, levede op til sin stjernestatus, da mestrene åbnede sæsonen på hjemmebane mod Alavés.

Tilskuerne på Camp Nou blev holdt på pinebænken i mere end en time, før Barcelona fik tilkendt et frispark på kanten af feltet.

Her tog Messi fusen på både mur og målmand, da han med et fladt skud sendte bolden i nettet til 1-0.

- Jeg havde ingen anelse om, at han ville sparke på den måde, men for os er det fantastisk, at han har så mange varianter, siger Barcelonas Sergio Busquets ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Målet var Barcelonas nummer 6000 i den bedste spanske fodboldrække, hvor Messi er den mest scorende spiller nogensinde. Målet til 1-0 var nummer 386.

- Jeg vidste ikke, han ville skyde i bunden af målet. Det er der ingen, der ved, sagde Barcelona-træner Ernesto Valverde ifølge Mundo efter kampen.

- Vi er heldige med at kunne se ham. Hvis du kan lide at se ham spille, så forestil dig at have ham på dit hold. Det er godt at se fodbold i Messis tid.

Philippe Coutinho bragte i det 83. minut Barcelona foran med 2-0, før Messi lukkede premierefesten i overtiden med sin scoring til 3-0.