Fodbold

Danske stjerner vil have aftale på plads nu

Fodboldlandsholdets anfører, Simon Kjær, håber på en hurtig løsning i sagen om en ny landsholdsaftale.

Der skal snart ligge en aftale klar mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, hvis Danmarks fodboldlandskampe mod Slovakiet og Wales i september skal blive til noget.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse udsendt af Spillerforeningen, der repræsenterer landsholdsspillerne i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale.

Landsholdets anfører, Simon Kjær, der er medlem af Spillerrådet, opfordrer til en løsning.

- Vi håber og tror på, at det vil lykkes at blive enige om en ny landsholdsaftale inden venskabskampen mod Slovakiet. Vi forhandler på livet løs, og vi skal have aftalen på plads nu, for at vi kan spille, siger Sevilla-spilleren.

Aftalen skal komme på plads snart, så spillerne kan nå at rejse ind til landsholdssamlingen inden testkampen mod Slovakiet 5. september i Trnava. 

Fire dage senere tager Danmark i Aarhus imod Wales i en kamp i den nyoprettede Nations League. 

Ifølge Christian Eriksen er det blandt andet helt afgørende, at vi får styr på aftalerne om udnyttelse af landsholdsspillerne til markedsføring.

-  Lige præcis det punkt har jo givet os spillere en del problemer i de sidste otte måneder, så det skal vi have løst. Vi stiller meget gerne op for landsholdets sponsorer, men vi har jo også en række andre forpligtigelser til sponsorer på klubholdet og privat, der skal respekteres, siger Eriksen.

Videre peger Simon Kjær på, at de fysiske forhold på herrelandsholdet også skal være bedre.

- Det drejer sig om alle de ting, der bare hører naturligt hjemme i topsport og har en effekt på vores professionelle hverdag, når vi er samlet. De ting, der hver for sig kan give en eller to procent. Det er en meget, meget lille ting, set i forhold til de standarder vi er vant til ude i klubberne.

Hvis der ikke bliver lavet en ny aftale, kan herrelandsholdet blive kastet ud i en konfliktsituation a la kvindernes landshold sidste år, hvor en VM-kvalifikationskamp mod Sverige blev aflyst, og Danmark tabte kampen 0-3 på skrivebordet. 

Et lignende tilfælde på herresiden vil ramme dansk fodbold hårdt, sagde landstræner Åge Hareide tidligere mandag, da han udtog 21 spillere til kampene mod Slovakiet og Wales. 

- Det er en katastrofe for dansk fodbold, hvis der ikke kommer en aftale. Det er ikke bare A-landsholdet, som bliver ramt, det kan være alle hold, for Danmark kan blive udelukket fra alt, og derfor skal det løses.

- Det er frustrerende. Danmark er det eneste sted i verden, hvor det sker, sagde Åge Hareide.