Fodbold

Hareide udtager truppen til Nations League - Nørgaard kan få debut

Åge Hareide har udtaget sin første trup efter VM.

Åge Hareide har udtaget sin første trup efter VM, hvor William Kvist og Michael Krohn-Dehli stoppede på landsholdet.

Den første trup i en ny landsholdsperiode er udtaget. Åge Hareide har indkaldt de spillere, han vil benytte i en venskabskamp mod Slovakiet og det første Nations League-opgør mod Wales.

William Kvist og Michael Krohn-Dehli besluttede at stoppe på landsholdet efter VM-1/8-finalen mod Kroatien. Derudover er Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg ude med skader, hvilket giver en del ændringer i truppen. Den mest bemærkelsesværdige er, at Christian Nørgaard for første gang er udtaget til landsholdet.

Målmænd: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Frederik Rønnow

Forsvarsspillere: Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Jens Stryger, Jonas Knudsen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Nicolai Boilesen, Simon Kjær

Midtbanespillere: Christian Eriksen, Christian Nørgaard, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Thomas Delaney

Angribere: Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Pione Sisto, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen

Yderligere to spillere bliver efterudtaget senere. 

- Christian Nørgaard har spillet to gode sæsoner i Brøndby. Han har udviklet sig meget fint, og han var en rigtig god balancespiller i Brøndby. William Kvist er væk, og derfor vil vi gerne finde spillere, der kan løse 6'er-opgaven, siger landstræner Åge Hareide, der havde forventet, at Nørgaard skulle have startet inde i Fiorentinas første ligakamp, som dog blev aflyst. 

Kampene mod Slovakiet og Wales spilles den 5. og 9. september. Det er to kampe, der skal vindes ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen. I den henseende er det positivt, at Hareide kan bygge videre på VM-fundamentet. 

- Det undrer mig ikke, at det er mange af de samme spillere, der er blevet udtaget. Danmark leverede resultater til VM, så nu skal de bygge videre på det, de er gode til.

- Nørgaard og Boilesen er nye i forhold til VM, men det er heller ikke nogen overraskelse, at de er med. Nørgaard er et naturligt bud på en afløser for William Kvist, og han kan blive den nye faste 6'er på midtbanen. Boilesen gør det godt i FC København, så derfor kommer det ikke bag på mig, at han er udtaget til landsholdet igen, siger Kasper Lorentzen.

Nations League kort fortalt

Turneringen skal både fungere som en slags træningskampe inden kvalifikationskampene til EM 2020, men det er også muligt at spille sig til en EM-slutrundeplads via UEFA Nations League.

Alle UEFAs 55 medlemslande kommer til at deltage, og de deles op i fire forskellige ligaer alt efter deres placering på UEFAs rangliste. Danmark er kommet i Liga B, hvor Irland og Wales er trukket som gruppemodstandere.

Gruppekampene i den nye turnering spilles fra september 2018 til november samme år. Liga A og Liga B består af 12 hold, mens der kommer henholdsvis 15 og 16 hold i Liga C og Liga D. Holdene mødes både på udebane og hjemmebane, så hver nation kommer til at spille fire eller seks Nations League-kampe i den nævnte periode.

Ender med en minislutrunde

Hver Liga bliver inddelt i mindre grupper på tre eller fire hold. Herfra går alle de 16 gruppevindere videre til play off-kampe om en billet til EM 2020. Normalt består play off-kampene af hold, som var lige ved at kvalificere sig direkte via den ’normale’ EM-kvalifikation, men det laves der altså om på nu.

I hver liga mødes vinderne af de fire grupper i semifinaler og en finale, og på den måde finder man altså en deltager ved EM 2020. Det vil sige, at mindst et af de 16 dårligst rangerede hold i Europa kommer til at være med ved EM 2020.

I den nye turnering kommer de bedste hold i Liga A desuden til at spille om en plads i UEFA Nations League Finals, som afholdes i juni 2019. Denne turnering bliver en form for minislutrunde med semifinaler, finale og bronzekamp.