Fodbold

Hareide vil undgå ’katastrofe’: - Kan ramme dansk fodbold kolossalt hårdt

Landstræner Åge Hareide udtog mandag truppen til herrelandsholdets venskabskamp mod Slovakiet og Nations League-opgøret mod Wales. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) satser på at nå til enighed med Spillerforeningen om en ny landsholdsaftale inden den 1. september.

Aftalen mellem Spillerforeningen og DBU for herrelandsholdet fra 2015 er udløbet, og derfor arbejder parterne på at nå til enighed om en ny af slagsen.

Der er dog ikke ubegrænsede mængder med tid at løbe på.

Med to landskampe i vente den 5. og 9. september mod henholdsvis Slovakiet og Wales nærmer deadlinen sig således for enighed mellem parterne, såfremt landstræner Åge Hareide skal have spillere til rådighed til kampene. Det håber nordmanden naturligvis på at have, men han frygter det værste.

- Jeg må passe mit arbejde og udtage spillerne i håb om, at de kan blive enige inden den 5. september. Hvis det ikke sker, er det en katastrofe for dansk fodbold, hvis vi ikke kan stille landshold, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

Men kommer det så vidt?

- Det håber jeg ikke. For det ville kunne ramme dansk fodbold kolossalt hårdt.

Blander du dig i det her?

- Nej, jeg kan ikke tage parti med nogen, så jeg bliver stående midt imellem. Selvfølgelig er DBU min arbejdsgiver, og jeg forstår alvoren i det, men samtidig forstår jeg også spillerne. For spillerne skal også have tilfredsstillende vilkår på landsholdet.

DBU er opmærksomme på deadlinen

Mens Hareide ikke blander sig i forhandlingerne, er hans arbejdsgiver, DBU, i fuld gang med at møde Spillerforeningen. I løbet af ugen og i weekenden har parterne flere møder, hvor de skal forsøge at finde frem til en aftale inden landsholdssamlingen.

Kommer der til at blive en aftale, inden landsholdet møder ind?

- Vi er i fuld gang med at drøfte og forhandle og sørge for, at der kan komme nye løsninger i en ny landsholdsaftale, og det satser vi på, at der kommer til at være inden kampene om lidt, siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, som er opmærksom på deadlinen.

- Deadlinen er op til kampene. Det vil sige, at der gerne skal være en eller anden form for løsning op til 1. september. Spillerne skal møde ind den 3. september. Så det er det, vi knokler for.

Tidligere har punkter som træningsfaciliteter, mad samt rejser været et kritikpunkt for landsholdsspillerne. Kommunikationschefen ville dog ikke fortælle, hvor der fortsat mangler enighed mellem de to parter.

- Vi er absolut interesserede i at finde en løsning. Det skylder vi spillerne, landstræneren og de fans, som glæder sig til at følge herrelandsholdet igen.

DBU skal blive enige med Spillerforeningens forhandlingshold, som består af den tidligere landsholdsspiller William Kvist, som var med til VM i Rusland, chef for spillerrådgivning Thomas Lindrup samt direktør Mads Øland. Når de ikke til enighed, kan det få store konsekvenser.

Det så man på kvindelandsholdet sidste år, hvor holdet efter at være udeblevet fra VM-kvalifikationskampen i Sverige, blev taberdømt 0-3 og DBU idømt en bøde på 150.000 kroner.