Uefa nominerer Harder og Ronaldo til fornem hæder

Pernille Harder er nomineret som årets bedste spiller i Europa. På herresiden er Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo og Luka Modric nomineret.

For andet år i træk er danske Pernille Harder nomineret til at blive Europas bedste fodboldspiller i sæsonen 2017/18.

Det oplyser Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, der har skåret feltet af nominerede ned til tre spillere, der kan få hæderen.

Wolfsburg-angriberen kæmper i år om hæderen med den norske angriber Ada Hegerberg og den defensive midtbanespiller Amandine Henry fra Frankrig, der begge spiller for franske Lyon. 

Sidste sæsons Champions League-finale var netop et møde mellem Lyon og Wolfsburg, hvor Lyon vandt 4-1 efter forlænget spilletid. 

De tre nominerede kom alle på scoringslisten med et mål i finalen. 

Vinderne kåres, når der 30. august i Monaco trækkes lod til gruppespillet i Champions League. 

Ronaldo kan vinde igen i år 

På herresiden er det enten Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah eller Luka Modric, der løber løber med titlen som Europas bedste.

Typisk vejer præstationerne i Champions League højt, og i det billede er Ronaldo og Modric godt stillet, eftersom de i maj var med til at vinde turneringen for tredje sæson i træk med Real Madrid.

Siden er Ronaldo skiftet til Juventus.

Salah tabte Champions League-finalen med Liverpool og måtte lade sig udskifte tidligt med en skade.

Præstationerne ved sommerens VM-slutrunde kommer formentlig også til at spille en stor rolle, når stemmerne skal fordeles. Her blev Modric kåret som turneringens bedste, da han førte Kroatien til sølv.

Champions League-trænerne og de udvalgte journalister med stemmeret har stemt tre franske verdensmestre ind i listens top-10.

Atlético Madrids Antoine Griezmann blev nummer fire, mens Kylian Mbappé fra Paris Saint-Germain og Real Madrids Raphael Varane tog sig af henholdsvis sjette- og ottendepladsen.