Fodbold

Ballade koster Brøndby 200.000 kroner og betinget tilskuerstraf

Uroligheder i Horsens koster Brøndby stor bøde og betinget frakendelse af retten til at spille for tilskuere.

18. maj 2018 er en dag, som Brøndby formentlig håber på at glemme, men det er samtidig en dag, som stadig forfølger klubben og dens fans.

Brøndby er onsdag blev straffet med en bøde på 200.000 kroner samt en betinget frakendelse af retten til at have tilskuere til en hjemmekamp som følge af fansenes opførsel i forbindelse med udekampen i AC Horsens.

I kølvandet på Horsens' sene udligning til 2-2 i næstsidste spillerunde af superligasæsonen, hvilket reelt kostede Brøndby mesterskabet, opstod der uroligheder på stadion i Horsens.

En stofbyld på størrelse med en fodbold blev kastet fra Brøndbys fanafsnit og ramte en linjedommer. Efter kampen løb flere fans fra Brøndby-afsnittet på banen, uden at det dog skabte større problemer.

Samtidig bemærkes det i redegørelsen fra kampen, at der gentagne gange blev antændt pyroteknik og røgbomber under kampen.

Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet, at det skal koste Brøndby en bøde på 200.000 kroner.

Derudover kan Brøndby ved lignende tilfælde i indeværende sæson miste retten til at have tilskuere til en hjemmekamp.

Også AC Horsens straffes for tilskueruroligheder i forbindelse med kampen.

Horsens-fans kastede krus mod Brøndby-træner Alexander Zorniger, og samtidig havde Horsens som arrangør af kampen ikke sørget for et net foran afsnittet med udebanefans, hvilket reglerne foreskriver. Det koster sydøstjyderne 50.000 kroner i bøde.

Begge klubber kan indbringe sagen til Fodboldens Appelinstans inden for 14 dage.