Fodbold

Hareide ser bort fra Bendtner i kommende landskampe

Mike Jensen fra Rosenborg og Anders Christiansen fra Malmö FF fuldender Danmarks trup på 23 spillere, som ikke indeholder Nicklas Bendtner.

Anders Christiansen og Mike Jensen er udtaget som de to sidste spillere til Danmarks trup til fodboldlandskampene mod Slovakiet og Wales i næste uge. Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter. 

Dermed fuldender de landstræner Åge Hareides trup på 23 spillere til kampene, hvor angriberne Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg er ude med skader, og hvor Nicklas Bendtner ikke har fundet vej til truppen.

Det har velkendte navne som Andreas Bjelland, Riza Durmisi, Daniel Wass og Pierre-Emile Højbjerg heller ikke og må altså foreløbig se langt efter en landsholdsudtagelse. 

Rosenborg-anfører Mike Jensen har spillet seks A-landskampe for Danmark siden debuten i 2010. Han var tidligere i år en af de sidste spillere, der blev siet fra, da Åge Hareide udtog sin trup på 23 spillere til VM-slutrunden i Rusland. 

Her nåede Danmark frem til ottendedelsfinalen, hvor det blev til et nederlag efter straffesparkskonkurrence til Kroatien, der senere endte som sølvvindere ved VM. 

Anders Christiansen spiller for svenske Malmö FF. Han har spillet tre A-landskampe, den seneste i 2015. 

Han har dermed endnu ikke opnået spilletid på landsholdet med Åge Hareide som landstræner. 

Ingen Bendtner

Med de sidste to opkald foretaget fra Åge Hareide står det hermed klar, at Nicklas Bendtner ikke skal pakke tasken og drage mod landsholdsfodbold i denne omgang. Den danske angriber var også et tema på sidste mandags pressemøde, hvor Hareide udtog sine første 21 spillere.

- Han skal være i absolut topform, hvis han skal med. Han skal vise det i Europa, ikke i den norske liga, sagde landstræneren om Bendtner dengang.

Her så TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft også en mangel i den danske offensiv.

- Efterlysning: en decideret boksspiller - ud over Cornelius. Riget fattes i den grad forwards, dem på 9’er-positionen. Pladsen er til salg for højest bydende - og det kan sagtens blive Bendtner, hvis han er Rosenborg-klar i weekenden. Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg er igen skadede, hvilket er lidt bekymrende, sagde Flemming Toft.

Siden mandag har Bendtner startet inde i Europa League-kvalifikationen samt i den norske liga for Rosenborg, hvor han har scoret to gange og været i oplæggerens rolle samme antal gange. Specielt for kampen i Europa torsdag mod KF Shkendija fik han stor ros i de norske medier.

Søndag var han en del af 4-3-sejren over Strømsgodset, hvor han både scorede og lagde op til målet scoret af Mike Jensen.

De 180 minutter for Rosenborg har dog ikke givet Bendtner en plads i den danske trup, som spiller onsdag 5. september mod Slovakiet i Trnava i en testkamp.

Søndag 9. september tager Danmark i Aarhus imod Wales i en kamp i den nyoprettede Nations League.

Det er dog en betingelse for, at kampene bliver spillet, at der forinden er fundet en løsning om en ny landsholdsaftale mellem DBU og spillerne.

DBU forhandler i øjeblikket med Spillerforeningen, og ifølge DBU går forhandlingerne "trægt".

Danmarks trup:

Målmænd: Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Frederik Rønnow

Forsvarsspillere: Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Jens Stryger, Jonas Knudsen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Nicolai Boilesen, Simon Kjær

Midtbanespillere: Christian Eriksen, Christian Nørgaard, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Thomas Delaney, Mike Jensen, Anders Christiansen

Angribere: Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Pione Sisto, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen