Fodbold

William Kvist svarer igen: - Lad være at gøre det til en barnlig personsag

Spillerforeningen afviser, at der har været tale om misforståelser mellem dem og DBU, som DBU ellers fremlagde det mandag.

Med kun få dage til månedens udløb og udsigt til en ny storkonfilkt i dansk landsholdsfodbold er fronterne trukket skarpere op.

Det er simpelthen så forkert, som noget kunne være. Og det ved DBU jo godt

William Kvist

Dermed tegner forløbet og forhandlingsprocessen mellem DBU og Spillerforeningen til at blive endnu en personsag mellem de to parters topforhandlere.

- Der må være tale om misforståelser mellem Mads Øland (direktør, Spillerforeningen, red.) og spillerne.

Sådan forklarede DBU’s kommercielle direktør Jesper Lind Andersson sig over for TV 2 SPORT i aftes. Men tirsdag tager William Kvist, som forhandler for Spillerforeningen, bladet fra munden og giver til genmæle over for det udsagn.

- Spillerne er ikke fejlinformeret. Nu skal DBU lade være med at trække forhandlingerne ned i niveau og gøre det til en barnlig personsag. 

- Jeg har selv siddet ved forhandlingsbordet, og jeg kan naturligvis nikke genkendende til de ting, der bliver viderebragt til spillerne. Vi har en tæt kontakt spillerrådet og forhandlerteamet imellem, og det var netop en af grundene til, at spillerne spurgte mig, om jeg ville sidde med ved bordet.

- Vi gør meget ud af, at alle er korrekt informeret om, hvordan det går i forhandlingerne, og nogen synes måske næsten, at de får for meget information. Jeg må sige, at de emner, spillerne har fortalt om i medierne, er et reelt problem, siger William Kvist til TV 2 SPORT.

Én af de spillere, som er blevet informeret, er Mathias 'Zanka' Jørgensen, og mandag gav han et eksempel på et af punkterne i forhandlingen til Ekstra Bladet.

- Alle spillere har for eksempel en aftale med sportstøjsfirmaer om fodboldstøvler, og DBU’s nye krav vil give os alle sammen problemer.

Den melding tilslutter William Kvist sig, og over for TV 2 SPORT slår midtbanespilleren fast, at der allerede har været problemer i den aftale, som udløb den 15. august.

- Det er korrekt forstået af 'Zanka'. Og eksempelvis Christian Eriksen har allerede haft problemer med Nike på grund af DBU og Hummels brug af Christians kommercielle rettigheder, hvor DBU klart brød den gamle aftale.

Men hvorvidt der onsdag, når forhandlingerne efter TV 2 SPORTs oplysninger genoptages, stadig er det samme, er uvist, eftersom DBU-direktør Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelse skriver følgende:

- Hvis de ikke ønsker at stille op for vores fælles sponsorer, må vi acceptere det for at få en aftale på plads.

For omfanget af de kommercielle aftaler har hidtil været et af stridens absolutte hovedpunkter. Netop den udmelding blev ikke fremsagt til de forhandlinger, som har været i gang tirsdag, fortæller kilder til TV 2 SPORT.

Til det møde var både Spillerforeningens direktør, Mads Øland, samt Claus Bretton-Meyer til stede.

Og netop de to frontfigurer kunne udefra se ud til at spille en rolle, for at forhandlingerne er gået i hårdknude. Men William Kvist, som har været en del af Spillerforeningens hold under dele af forhandlingerne, mener, at DBU benytter en særlig taktik for at stille Spillerforeningens direktør i et dårligt lys.

- DBU har tidligere forsøgt at gøre Mads Øland til et problem i forhandlinger, og det er noget vrøvl. DBU vil præcis som med kvindelandsholdet sidste år gerne have det til at lyde, som om vi spillere bare er nikkedukker, der blindt følger Mads Øland. Det er simpelthen så forkert, som noget kunne være. Og det ved DBU jo godt. Det er spillerne via Spillerrådet, der bestemmer, om Mads Øland skal gå til højre eller venstre i forhandlingerne. Det er jo det, han er ansat til som direktør, siger William Kvist.

DBU skriver på sin hjemmeside, at forhandlingerne skal afsluttes i denne uge. Der er deadline for forhandlingerne på fredag. Lørdag afholder DBU's bestyrelse møde, hvor de skal godkende en eventuel ny landsholdsaftale.