Parken-regnskab viser stort underskud

16x9
Viktor Fischer og F.C. København skal helst vinde over Atalanta i Europa League, hvis de skal give PSE et overskud i 2018. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Selskabet bag FC København forventer et underskud på mellem 170-155 millioner kroner.

Det er ikke kun de sportslige drømme, der står på spil, når FC København torsdag møder italienske Atalanta og skal forsøge at spille sig til en plads i Europa League.

Selskabet bag FCK, Parken Sport & Entertainment (PSE), forventer et underskud på 155 til 170 millioner kroner for hele året - både de fortsættende og ophørende aktiviteter. Det fremgår af halvårsregnskabet for 2018, som PSE fremlagde onsdag eftermiddag.

Selve fodboldgrenen af selskabet havde et underskud på 11,2 millioner kroner før skat, hvor der sidste år var et overskud på en enkelt million i samme periode.

Underskuddet vil vokse sig endnu større, hvis FCK misser en plads i Europa League.

Her har PSE budgetteret med et gruppespil og indtægter på 75 millioner kroner før skat.

PSE solgte i juni fitnesskæden Fitness DK fra, og derfor opgør koncernen sit regnskab i fortsættende og ophørende aktiviteter.

Forventningen er, at de fortsættende aktiviteter - der blandt andet inkluderer FCK, Parken og Lalandia - vil omsætte for 780 til 800 millioner kroner i 2018. Den del forventer FCK vil levere et overskud på 50 til 65 millioner før skat.

Hvis FCK misser gruppespillet i Europa League, så går klubben dog glip af en omsætning på 75 millioner kroner, og så er hele det forventede overskud væk.

FCK spillede for en uge siden 0-0 på udebane mod Atlanta, og derfor er holdet på torsdag tvunget til at slå det italienske hold på hjemmebane for at booke en plads i gruppespillet.