Fodbold

Harders pris viser, at Danmark er på rette vej, mener ekspert

Pernille Harder blev torsdag kåret som den bedste kvindelige fodboldspiller i Europa. Hun er den første dansker, der får den hæder.

For første gang siden 1977 kan en dansker prale af at være kåret som Europas bedste fodboldspiller.

Dengang var det Allan Simonsen – nu er det kvindelandsholdets anfører Pernille Harder.

- Det er kæmpestort, hold da op, indleder TV 2 SPORTs fodboldekspert Malene Marquard.

- De andre kandidater kommer fra lande, der i mange år har ligget helt fremme både i Europa og i verden. At vi nu har en dansk spiller, der er valgt til Europas bedste spiller, er et tegn på, at dansk kvindefodbold igen er på vej i den rigtige retning. Først med EM-bronze i 2013, EM-sølv i 2017 og nu en stor, individuel pris.

Ud over danskeren var franske Amandine Henry og norske Ada Hegerberg i spil til titlen. Kåringen fandt sted, mens Harder spillede landskamp for Danmark. Prisuddelingen fandt nemlig sted i Monaco, mens Danmark spillede VM-kvalifikationskamp mod Kroatien i Viborg.

- Jeg er ekstremt stolt og beæret over at modtage den her pris. Jeg har drømt om at spille på det her niveau, siden jeg var et lille barn. Jeg vil gerne takke min familie for støtten og også mine holdkammerater, trænere og staben fra landsholdet, sagde Harder i en forproduceret video under prisuddelingen.

Fuld fortjent pris

Pernille Harder modtager prisen efter endnu en begivenhedsrig sæson i tyske Wolfsburg. Danskeren har spillet en stor rolle i klubbens mesterskab og pokaltriumf, ligesom hun gjorde sig positivt bemærket i Champions League. Harder scorede blandt andet det første mål i finalen, som dog endte med et nederlag på 4-1 til franske Lyon. 

Derudover har Pernille Harder også været en nøglespiller på landsholdet, der i skrivende stund kan sikre direkte kvalifikation til VM 2019.

Der var da heller ikke den store tvivl om, hvor prisen skulle havne. UEFA har offentliggjort resultatet af afstemningen, hvor Harder modtog 106 point, mens Ada Hegerberg fik 61 point, og Amandine Henry måtte nøjes med 41 point.

- Som person og som spiller har Pernille Harder opnået den anerkendelse, hun fortjener, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Malene Marquard, der har spillet på landsholdet sammen med Pernille Harder.

- Det er dybt imponerende, at hun har holdt så højt og stabilt et niveau gennem flere sæsoner. Hun har en enorm betydning både for sit klubhold og for landsholdet, så hun er den fortjente vinder.

Pernille Harder er også nomineret som verdens bedste fodboldspiller.