Landsholdet er klar til at spille - kommer med tilbud til DBU

De danske landsholdsspillere tilbyder DBU at forlænge den gamle landsholdsaftale med en måned.

I 11. time er landsholdsspillerne gået sammen om et tilbud til Dansk Boldspil-Union (DBU) i forsøget på at få gennemført næste uges landskampe mod Slovakiet og Wales med landets bedste spillere.

Den største knast i forhold til en ny landsholdsaftale omhandler de kommercielle rettigheder. Derfor ønsker både DBU og spillerne helt klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet, men kan altså ikke blive enige på det område.

Til TV 2 SPORT fortæller Thomas Delaney på vegne af Spillerforeningen, at de tilbyder DBU en forlængelse af den gamle landsholdsaftale, så den løber frem til den 1. oktober.

- Vi tilbyder nu at køre videre på den aftale, vi har haft de sidste fire år, som vi er meget tilfredse med, og som har virket. Lad den køre en måned til og giv os lidt tid. Vi vil rigtig gerne spille de her kampe, og hvis vi kører videre på den gamle aftale, som har fungeret, så giver det god tid til at forhandle videre, siger Delaney.

- DBU har ønsket at vende det hele på hovedet og stille os i meget svære situationer og egentlig ændre alt det, der har været i gang siden 1990’erne med rettigheder, og at vi stiller op til alt. Det gør vi selvfølgelig gerne, når vi er i vores grupper. DBU ønsker en meget større råderet over os personligt, og derfor har der været uenighed.

TV 2 SPORT forsøger at få DBU's reaktion på tilbuddet.

Tilbud blev afvist lørdag

Lørdag afviste Spillerforeningen ellers DBU's tilbud om en midlertidig aftale, og dermed brød forhandlingerne mellem parterne sammen.

DBU's tilbud

  • Nedenstående er de vilkår, landsholdet hidtil har haft, og som DBU nu tilbyder de spillere, der melder sig klar til landskampene mod Slovakiet og Wales.
  • Honorar: 6300 kr. for at være i truppen mod Slovakiet og op mod 20.000 for at være i truppen mod Wales. Bonus på 12.000 kr. for sejr i hver af de to kampe.
  • Forsikring – 1450 kr. per spiller om dagen, samme forhold som tidligere.
  • Forbedrede flyforhold, heriblandt privatfly for holdet.
  • Kok til både hjemme- og udekampe.

DBU gav spillerne indtil søndag klokken 18.00 til at tilkendegive, om de møder op til landsholdssamling mandag.

Spillerforeningen klare svar lørdag var, at de ikke ville stille op til de kommende kampe mod Slovakiet og Wales, før en ny landsholdsaftale mellem Spillerforeningen og DBU var på plads. Det er endnu ikke sket. 

Er det jer, der stikker hånden frem?

- Ja, selvfølgelig. Vi vil sørens gerne spille de kampe. Ethvert resultat, hvor der skulle gå ged i det her, ville være forfærdeligt for os spillere, for landet og for DBU. Vi ønsker for alt i verden at spille de kampe.

Er I nærmest i knæ?

- Ja, vi er jo ved at være sent ude. Ikke at der ikke er blevet forhandlet i lang tid, men ja, vi er tæt på at være på knæ og sige: ”lad os få lukket den her og købe os ekstra tid.” Vi har stadig lang vej endnu, men de her kampe skal spilles, og de skal spilles med respekt for DBU’s sponsorer og med respekt for os spillere. Den respekt finder vi i hvert fald i den gamle aftale, så det håber vi, DBU vil sige ja til, fortæller Thomas Delaney.

DBU har slået fast, at kampene bliver spillet, uanset om de oprindeligt udtagne landsholdsspillere stiller op eller ej, og skulle spillenre i den 23 mands store trup blive væk, udtager DBU selv andre spillere til kampene.

Den gamle aftale udløb 1. august.