Fodbold

Medlem af Spillerforeningen vil takke ja til landskampe

AC Horsens-spilleren Lasse Kryger kommer ikke til at afslå et tilbud om landsholdsfodbold, hvis DBU ringer.

Landsholdsspillerne, der repræsenteres af Spillerforeningen, vil ikke spille landskampe før en ny landsholdsaftale med Dansk Boldspil-Union (DBU) er forhandlet på plads. 

Lørdag afbrød DBU forhandlingerne med Spillerforeningen og gav spillerne indtil klokken 18.00 søndag til at bestemme sig for, om de vil stille op til kampene mod Slovakiet og Wales i næste uge. 

Den største knast i forhold til en ny landsholdsaftale omhandler de kommercielle rettigheder. Derfor ønsker både DBU og spillerne helt klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet, men kan altså ikke blive enige på det område.

DBU har slået fast, at kampene bliver spillet uanset hvad, og i tilfælde af utilstrækkeligt fremmøde på landsholdet udvælger unionen selv nye spillere til opgørene. 

Over for TV 2 SPORT bekræfter DBU, at de har modtaget mange mails fra spillere, der gerne vil i betragtning til de to kommende kampe. Hvor mange vil DBU ikke oplyse.

Også AC Horsens-spilleren Lasse Kryger står klar, hvis DBU ringer med tilbuddet om en plads på landsholdet.

- Mit svar vil jo nok være, at det vil jeg sige ja til. Som 35-årig tror jeg ikke, at jeg får andre muligheder for lige at spille mig på landsholdet, så det tror jeg er en mulighed, jeg vil udnytte til fulde, fortæller Lasse Kryger til TV 2 SPORT.

Den rutinerede angriber er medlem af Spillerforeningen, der lørdag meddelte, at spillerne ikke spiller kampe, før en ny aftale er på plads.

Og han er altså klar til at gå imod foreningens ønske om ikke at spille, før en ny aftale er på plads.

- Selvfølgelig skal vi da være solidariske, men for landsholdet er det jo en relativt lille gruppe, det drejer sig om. Det er jo ikke alle spillere, der kommer på landsholdet i deres karriere.

- For mig personligt, så tror jeg, at jeg vil gøre det for at få chancen for at spille på landsholdet. Det er jo det største som fodboldspiller, og jeg når nok ikke ret meget mere i min karriere. Så hvis jeg fik muligheden for at trække i landsholdstrøjen, så tror jeg, at jeg vil gøre det, inden jeg stiller støvlerne på hylden, fortæller Kryger.

Lørdag fortalte Hobro-spilleren Vito Hammershøy-Mistrati til Ritzau, at han "selvfølgelig vil svare ja," hvis han blev bedt om at spille landskampene.

- Jeg har ikke sat mig grundigt ind i konflikten. Jeg ved bare, at jeg ellers aldrig vil få chancen for at spille på landsholdet, sagde Vito Hammershøy-Mistrati.

- Det er måske en egoistisk holding at have, men jeg vil gerne spille på landsholdet. Det er noget, jeg gerne vil prøve, sagde han. 

Spillerforeningen vil ikke udtale sig i sagen før efter DBU's deadline klokken 18.00.