Fodbold

Klubber i 2. division siger nej til DBU - solidaritet er vigtigere end drengedrøm

Spillerne i Brønshøj og Frem i 2. division har sagt nej til at stille op på det danske landshold i to kampe.

En samlet spillertrup i Brønshøj Boldklub og Frem meldte sent mandag aften fra til at stille op på det danske fodboldlandshold.

Det er blevet aktuelt på grund af konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen, der betyder, at landsholdsstjernerne ikke spiller de kommende landskampe for Danmark.

- Vi har mere brug for dem (landsholdsspillerne, red.), end de har brug for os.

Sådan siger Jamil Fearrington, der er anfører for Brønshøjs 2. divisionstrup, og som lægger vægt på, at det handler om at være solidariske med nogle pesoner, der er indenfor samme fag, og deres ret til at forhandle, uanset hvor mange penge det drejer sig om.

- Det, vi anerkender, er deres ret til at forhandle deres rettigheder og deres forhold på plads, og at Spillerforeningen varetager det. Det er sådan set ligemeget, om det handler om et par tusind kroner eller et par millioner, så støtter vi op om fagforeningens arbejde, for de har vist, at de kun har de bedste intentioner for spillerne, siger han.

Jamil Fearrington håber, at de spillere, der overvejer at tage imod et tilbud fra DBU om at få lov at spille på landsholdet, vil lade være, i solidaritetens navn.

- Worst case scenario er, at Spillerforeningen ikke har det eksistensgrundlag, den har i dag. For hvis vi ikke kan bakke op om dem, der er øverst i pyramiden, hvorfor skulle de så bakke op om os?

- Jeg håber, at de spillere, der overvejer at stille op, de virkelig tænker sig godt om, siger anføreren fra Brønshøj.

Solidaritet over drengedrøm

Også Boldklubben Frem i 2. division bakker op om spillerne. Her lyder det på klubbens Facebook-profil:

- Vi er i spillertruppen i dag blevet enige om i samlet flok ikke at melde os klar til de to kommende landskampe mod henholdsvis Slovakiet og Wales.

Brønshøj har også udsendt en pressemeddelelse, der forklarer, hvorfor man har valgt at takke nej til forespørgslen fra DBU om at stille op og udgøre det danske landshold til de to kommende landskampe.

Danmark skal efter planen møde Slovakiet ude onsdag og Wales hjemme i Nations League søndag.

I pressemeddelelsen forklarer Brønshøj-spillerne, at DBU har henvendt sig, og at valget stod mellem en oplevelse for livet og at støtte Spillerforeningen.

- Vi forstår, at for mange unge spillere vil den første tanke være drømmen om en kamp i rødt og hvidt, og derfor finder vi det nødvendigt at sætte nogle ord på, hvorfor vi, samlet som trup, støtter 100 procent op om landsholdsspillerne og Spillerforeningen og derfor ikke vil være til rådighed for DBU, mens konflikten står på.

- Ved seneste overenskomstforhandling med Divisionsforeningen var spillerne øverst i pyramiden villige til at risikere europæisk succes for at stå sammen i forhandlingerne. Altså, sætte alle medlemmernes samlede interesse over egen vinding.

- Nu har vi, spillerne lavest i divisionspyramiden, mulighed for at betale tilbage ved at bakke op om landsholdsspillerne og SPF (Spillerforeningen, red.) i den nuværende konflikt, lyder det blandt andet i pressemeddelelsen fra spillertruppen i Brønshøj.

Her nævnes også alle de tilbud via Spillerforeningen, som klubbens spillere nyder godt af i hverdagen, og man nævner, at man ikke vil gå ind i den konkrete forhandling mellem parterne.

- Vi har den største tillid til, at SPF's repræsentanter blot forsøger at sikre de bedst mulige rettigheder og forhold for spillerne. Det har de også ret til. Det er en stor del af den danske model, at man står sammen som kolleger for at sikre de bedst mulige aftaler. Det vil vi gerne støtte op om, skriver spillerne samlet.

Konflikten mellem spillerne og DBU eskalerede i weekenden, efter at DBU havde sat den 31. august som deadline for en aftale.

I øjeblikket står Danmark uden spillere på landsholdet til at spille de to landskampe.