Landsholdskonflikten

Kvist modsiger DBU: - Pludselig rejste de et krav

Ifølge DBU rejste Spillerforeningen kort før deadline i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale nye krav.

Mandag har det været småt med udmeldinger fra de to lejre i landsholdskonflikten, som lige nu har den konsekvens, at de bedste danske fodboldspillere ikke kommer til at spille ugens landskampe mod Slovakiet og Wales.

Til eftermiddag kom Dansk Boldspil-Union dog med en ny udmelding om forhandlingsforløbet, der blev indstillet efter den deadline, DBU og Spillerforeningen havde sat fredag klokken 23.59.

Hidtil var forlydenderne, at spillernes kommercielle rettigheder var det springende punkt i forhandlingerne, men ifølge DBU var det sene krav fra Spillerforeningen om, at DBU ikke må støtte Divisionsforeningen i overenskomstrelaterede sager med Spillerforeningen, og at DBU skal stå som arbejdsgiver for landsholdsspillerne, der fik læsset til at vælte.

Administrerende direktør i DBU, Claus Bretton-Meyer, kaldte det "ultimative krav" fra Spillerforeningen, men det afviser William Kvist, der har været med ved forhandlingsbordet for spillerne, pure.

- DBU påstår, at vi stillede ultimative krav lige før deadline, og derfor kunne vi ikke blive enige. Lad os lade være med bare at prøve at score billige point i offentligheden og i stedet for blive enige om det, der faktisk skete. Sådan, at vi hurtigt kan få en ny aftale. Det her er ikke konstruktivt, siger William Kvist ifølge Ritzau.

- Sandheden er den enkle, at på begge de punkter, som DBU nu taler om, havde vi fundet løsninger med kvindelandsholdets aftale sidste år. Og de løsninger var DBU og vi spillere i hele forhandlingsforløbet enige om at kopiere direkte over i den nye aftale.

- Men pludselig rejste DBU så et krav om, at de skulle fjernes. Lad os nu være voksne og seriøse og ikke bare grave os ned i hver vores skyttegrav.

Spiller afviser grådighed

Spillerforeningens krav - ifølge DBU, mens altså afvist af Spillerforeningen - kunne unionen af blandt andet økonomiske hensyn ikke acceptere.

- Vi må konstatere, at spillernes ønsker til en ny landsholdsaftale både gør det sværere at tjene penge til landsholdet og til dansk fodbold samlet set og gør det dyrere at drive herrelandsholdet med ekstra kok, behandlere og forbedrede flyforhold. Samlet set betyder det færre penge til udviklingen af dansk fodbold, heriblandt spiller- og talentudvikling, børnefodbold og andre udviklingsprojekter, sagde Claus Bretton-Meyer tidligere på dagen.

At det er et spørgsmål om grådighed fra spillernes side afviste landsholdsspilleren Mathias "Zanka" Jørgensen tidligere på dagen over for BT.

- Hvis man tror det, så er det, fordi man ikke har sat sig ind i tingene. Det tror jeg også godt, du ved. Det er et fint spørgsmål, men det er ikke sagens kerne, og det er overhovedet ikke det, som bliver diskuteret - det ved både DBU, og det ved vi, og derfor stiller vi os uforstående overfor, at vores direktør går ud og insinuerer i medierne, at spillerne er grådige, sagde han.

Vil tilbage til forhandlingsbordet

DBU har brugt dagen på at jagte spillere fra Superligaen og divisionerne, der i den nuværende trups sted vil repræsentere Danmark i landskampene mod Slovakiet og Wales.

Unionen startede med at henvende sig til Superligaklubberne, men så sig senere på dagen nødsaget til at målrette henvendelsen til 1. og 2. Division, hvor DBU i en mail til klubben udtrykte bekymring over manglende spillere.

William Kvist så dog hellere, at DBU brugte tiden på at tale med de den oprindelige landsholdstrup.

- Det gavner simpelthen ikke nogen i de forhandlinger, som vi gerne snart skulle have genoptaget. Vi er parate, som vi jo i øvrigt også har været hele weekenden, selv om DBU ikke ville tale med os, siger William Kvist.

DBU's deadline til Superliga- og divisionsspillerne udløb klokken 19, men DBU har ikke meldt ud, hvorvidt det er lykkes at samle nok spillere.