Fodbold

Spillerne lytter til de forkerte, mener Zorniger: - De vælter sig i penge

Brøndby-træneren skyder mod Spillerforeningen i konflikten, der tårner sig op omkring landsholdet.

Landsholdets kommende kampe mod Slovakiet og Wales er i fare for at blive aflyst på grund af en uenighed mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen om en landsholdsaftale.

Brøndbys tyske cheftræner, Alexander Zorniger, har ikke meget til overs for striden og spillernes krav.

- At spille for dit land er det største, du kan. Uanset om det er for Tyskland eller Danmark.

- Det kan ikke handle om penge, for spillerne vælter sig i penge til op over begge ører i forhold til normale personer, siger Zorniger og skyder mod Spillerforeningen.

- Hvis man følger nogle andre, som har andre interesser end at spille for Danmark, så følger man helt sikkert de forkerte personer, mener Brøndby-træneren.

Ikke tilfreds med Spillerforeningen

Zorniger, der søndag så sit Brøndby-hold spille 2-2 mod FC Midtjylland, mener ikke, at Spillerforeningen varetager spillernes interesser godt nok.

- Hvad er deres interesse? Hvis de ikke er interesseret i, at spillerne optræder på det højest mulige niveau.

- Det er personer, der skal tjene deres egne penge. Det kan ikke være for spillernes skyld, mener han.

- Der skal helt sikkert være forhandlinger. Måske omkring flere fysioterapeuter eller flere privatfly, men det skal foregå mellem spillerne og forbundet - ikke gennem nogen, der ikke er interesseret i landsholdet.

- Hvis du ikke vil eller ikke kan spille for landsholdet, så er der noget, der går den helt forkerte vej.

- Sidste år var der også problemer med kvinderne. Men de tjener ikke de store penge. De her spillere vælter sig i penge, siger tyskeren.

Strid om kommercielle rettigheder

Den største udfordring i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale drejer sig om de kommercielle rettigheder. 

Både DBU og spillerne ønsker helt klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet, men parterne har altså endnu ikke kunnet blive enige på det punkt.

En time før DBU's deadline præsenterede Thomas Delaney spillernes tilbud om en midlertidig forlængelse af den gamle aftale, men efter klokken 18.00 meddelte DBU, at det ikke blev godkendt..

Det oplyste DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

- Jeg betragter det som et ikke-tilbud. For det, som Spillerforeningen tilbyder os, er at gå tilbage til en aftale, som er udløbet, og som vi fra DBU's side har sagt, at vi ikke ønsker at forlænge, siden forhandlingerne begyndte lige efter nytår.

DBU har tidligere foreslået en forlængelse af den nuværende aftale, men uden den del, der vedrører de kommercielle rettigheder.

- Tæt på krise

Thomas Delaney, der afleverede lansholdsspillernes tilbud til DBU, mener, at spillerne har gjort meget for at nå DBU.

- Jeg er lidt chokeret. Vi er tæt på en rigtig krisesituation. Jeg så vores tilbud som en midlertidig løsning og en udstrakt hånd. Vi ville forlænge aftalen og forhandle og spille, og nu har vi fået nej til alle ting.

Thomas Delaney er ikke sikker på, hvordan landsholdsspillerne vil tackle situationen.

- Jeg ved det ikke. Lige nu står vi spredte. Der er spillere, der har spillet her til aften. Folk er rundt omkring i Europa. Jeg ved det faktisk ikke. Det er kaos lige nu, og vi spillere skal jo mødes på en måde, og så må vi se, hvordan vi kan få løst det her.

Thomas Delaney er heller ikke sikker på, hvordan spillerne vil komme videre i processen, men understreger, at de vil blive ved med at forsøge at finde en aftale.

- Det må vi se på. Det er os, der har banket på døren siden fredag klokken 23.59, hvor der har været lukket. De vil ikke forhandle. Vi har tilbudt at forlænge den her aftale og forhandle en ny aftale og spille, og DBU har sagt nej til at forhandle en ny aftale og til at forlænge den gamle. Nu siger de nej til at lade os spille. Vi prøver, og vi bliver ved.