Landsholdskonflikten

Ubehageligt at høre på DBU, siger Eriksen

Det er uretfærdigt, når DBU beskylder spillerne for ikke at tænke på andre end sig selv, siger Eriksen.

Du kan se debatprogrammet 'Fodboldkonflikt: Debat om krisen' på TV 2 SPORT klokken 17.15.

Konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og spillerne på det danske herrelandshold brød i weekenden ud i lys lue.

Først indstillede DBU forhandlingerne om en ny landsholdsaftale, så tilbød spillerne at forlænge den tidligere aftale, men det afviste DBU og tog spillernes tilbud som et afbud til denne uges to landskampe.

Det er lavt at male et falsk billede af os som skurke

Christian Eriksen til Ekstra Bladet

Mandag tager en af Danmarks største fodboldprofiler, Christian Eriksen, bladet fra munden.

Tottenham-spilleren synes, at det er uretfærdigt, at DBU har antydet, at spillerne kun tænker på sig selv og deres pengepung.

- Det er da os spillere, der hvert år spiller et kæmpestort millionoverskud hjem til DBU, siger Eriksen til Ekstra Bladet.

- DBU fortæller gerne i medierne, at nu skal vi også se på sammenhold, fællesskab og solidaritet - som om vi er helt ligeglade med helheden. Er det ikke det, vi gør, når vi altid med stort humør stiller til eksempelvis DBU's arrangementer med børn. Som når jeg er hjemme i min barndomsklub og spille fodbold med børnene.

- Det er ikke rimeligt eller fair at beskylde os for ikke at tænke på andre end os selv. Det er i virkeligheden rigtig ubehageligt at høre på.

Danmark skal efter planen spille to landskampe i denne uge. Onsdag mod Slovakiet og søndag mod Wales. Som det ser ud lige nu, kommer Hareides udvalgte spillere dog ikke til at stille op.

DBU: Et afbud fra spillerne

I stedet for at takke ja til DBU’s midlertidige aftale for kampene mod Slovakiet og Wales tilbød spillerne at forlænge den gamle landsholdsaftale. Men det kommer ikke til at ske, lyder reaktionen fra DBU.

- Jeg betragter det som et ikke-tilbud. For det, som Spillerforeningen tilbyder os, er at gå tilbage til en aftale, som er udløbet, og som vi fra DBU's side har sagt, at vi ikke ønsker at forlænge, siden forhandlingerne begyndte lige efter nytår, sagde DBU’s kommunikationschef, Jakob Høyer, til Ritzau søndag aften.

- Den aftale kommer vi ikke til at forlænge, og det ved Spillerforeningen godt. De har tilbudt os noget, vi ikke kan eller vil tage imod. Derfor må vi betragte det som et afbud, og at spillerne ikke ønsker at stille op til de to kampe.

Den reaktion kommer bag på Thomas Delaney, der ligesom Christian Eriksen var med ved VM i sommer.

- Jeg er lidt chokeret. Vi er tæt på en rigtig krisesituation. Jeg så vores tilbud som en midlertidig løsning og en udstrakt hånd. Vi ville forlænge aftalen og forhandle og spille, og nu har vi fået nej til alle ting, siger Delaney til TV 2 SPORT.

Kampene mod Slovakiet og Wales skal spilles den 5. og 9. september.

Den største knast i forhold til en ny landsholdsaftale omhandler de kommercielle rettigheder.

Christian Eriksen mener, at der skal være en klar aftale om, hvad DBU kan tillade sig, og hvad spillerne må, når de optræder i landsholdsregi. Han mener samtidig, at spillerne skal kunne indgå individuelle aftaler i forhold til deres kommercielle rettigheder.

Eriksen og flere andre spillere ærgrer sig over konflikten, hvor Danmarks nummer 10 føler, at spillernes udstilles som skurke.

- Det er underligt at se DBU helt glemme, at alle de penge, de kan bruge på projekter med børn og breddefodbold, jo faktisk kommer fra de resultater, som vi på landsholdet præsterer. Det behøver DBU såmænd ikke takke os for at gøre, for vi er stolte over at kunne hjælpe helheden i dansk fodbold, men det er lavt at male et falsk billede af os som skurke, siger Christian Eriksen til Ekstra Bladet.