Landsholdskonflikten

Delaney: - Det er forfærdeligt

DBU har bragt futsal-landsholdet og en række divisionsspillere i spil til at træde ind i stedet for A-landsholdet onsdag aften.

Lidt over et døgn før Danmarks testkamp mod Slovakiet er det første, nye landsholdsnavn blevet offentligt.

Christian Offenberg fra Avarta bekræfter over for DR Sporten, at han skal til Slovakiet og spille landskamp.

Samtidig kan TV 2 SPORT erfare, at over halvdelen af futsal-landsholdet har takket ja til at spille en A-landskamp i fodbold. Det kan ende med at blive en realitet, hvis Dansk Boldspil Union (DBU) og Spillerforeningen ikke finder en løsning for det normale landshold.

- Vi begræder det og synes, det er forfærdeligt. Både fordi vi elsker at spille for det her landshold, men også for alle fansene, der bliver snydt, siger Thomas Delaney til TV 2 SPORT og vurderer muligheden for, at han selv kommer på banen i Bratislava.

- Det ser svært ud, men vi er her. Holdet er her, og vi er klar, hvis der skulle komme en midlertidig aftale. Vi er også klar, hvis vi skal spille i weekenden. Det håber vi, DBU vil have os til, hvis vi kan finde en løsning.

DBU og landsholdsspillerne strides hovedsageligt om de kommercielle rettigheder. Det handler blandt andet om, hvad spillerne skal stille op til, når de er samlet med landsholdet, og hvordan de kan bruges i reklamer i forbindelse med landsholdet.

De uforløste forhandlinger betyder, at landsholdsspillerne er samlet i København i stedet for Bratislava. Derfor har DBU været nødt til at lede efter alternative spillere, der har lyst til at stille op og spille under unionens vilkår. Ellers kan det ende med sanktioner fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, har DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, tidligere udtalt.

- Hvis kampene ikke spilles, risikerer vi kæmpe millionbøder og udelukkelser for begge landshold - og dansk fodbold bliver slået tilbage til stenalderen på mange områder, har Claus Bretton-Meyer til DBU’s hjemmeside.

Håber, opkaldene bliver besvaret

Dog har kampen for at sammensætte et alternativt landshold tilsyneladende været en hård omgang. Efter at have kontaktet Superliga-klubberne måtte DBU udsende en bøn om hjælp i 1. division og 2. division, fordi ingen eller få spillere meldte sig klar.

- Først og fremmest er jeg glad for den støtte, vi har fået fra det professionelle fodboldddanmark. Spillerne i divisionerne og Superligaen har støttet vores sag, og det er meget vigtigt. At DBU prøver at skrabe sammen, hvad de kan, det skal de jo gøre, siger Thomas Delaney.

- Vi vil blive ved med at prøve at finde en løsning for fremtiden og for kampen i weekenden. Vi er til rådighed, og vi vil for alt i verden gerne spille. Og jeg kan kun sige, at vi håber, der er nogen fra DBU – med et mandat – der har lyst til at tale med os. Lige nu er der ingen, der besvarer vores opkald.

Danmarks testkamp mod Slovakiet skal spilles onsdag klokken 20.45. Søndagens Nations League-opgør mod Wales spilles i Aarhus klokken 18.